Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:41
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הבסיסי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17881   

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הבסיסי
14 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
750 גר' תפוחי אדמה קלופים
1 בצל קטן
2 ביצים
3 כפות גדושות קמח
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן
דרך הכנה
  1. משתמשים בדיסקית הגרוד של מעבד מזון ומגרדים את תפוחי האדמה והבצל או מגרדים במגרדת (פומפיה) ידנית.
  2. סוחטים את הנוזלים ככל האפשר ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח והפלפל, מערבבים היטב.
  4. מחממים את השמן במחבת גדולה.
  5. עבור כל לביבה מודדים כף גדולה של התערובת
  6. ומניחים בשמן החם, משטחים מעט, מטגנים עד שהלביבות מזהיבות ומשחימות היטב משני הצדדים, מוסיפים שמן לפי הצורך.
  7. סופגים את עודף השמן במגבות נייר ומגישים מיד.
הערות
  • חשוב לסחוט את תפוחי האדמה היטב לאחר הגירוד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
חנוכה בפתח והלביבה שלכם הכי מוצלחת שפו
10
ציון 10
מתכון ממש מצוין ממולץ בחום. אני מציעה לאחר גירוד התפוח"א להוסיף מלח ולתת לזה בערך חצי שעה לפני הסחיטה ואז כל הנוזלים יוצאים.
9
דפנה (מנוסה)
אני שוטפת את התפוחים המגורדים, כאשר הם במסננת, במים רותחים.
אני יודעת שזה בניגוד גמור לכל ההמלצות(העמילן...»»
8
ציון 10
הכנתי אתמול את הלביבות דהיינו 29.11.09 ויצאו ממש מעולות וטעימות וקל להכנה . כל הכבוד לאתר הזה רוב המתכונים יוצאים 1000000
7
ראובן מ. (עורך)
כמה לביבות לכל אחד? אם 750 גרם תפ"א נותן 14 לביבות כפי שרשום מעלה, החישוב בהתאם.
6
ראובן מ. (עורך)
מומלץ, אם הם לא מהסוג המגיע שטוף ונקי.
5
האם צריך לשטוף את התפו"א לפני הגירוד?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קיימים מתכונים אחרים באתר ללביבות מתוקות, תקלידי בחיפוש לביבות.
1
איך אני הופכת את הלביבות למתוקות?

לביבות תפוחי אדמה-המתכון הבסיסי

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 750 גר' תפוחי אדמה קלופים1 בצל קטן2 ביצים3 כפות גדושות קמח1 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור1/2 כוס שמן ...... Directions:
משתמשים בדיסקית הגרוד של מעבד מזון ומגרדים את תפוחי האדמה והבצל או מגרדים במגרדת (פומפיה) ידנית. סוחטים את הנוזלים ככל האפשר ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים, הקמח, המלח וה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר