Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:41
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סופגניות מבצק רבוך

לא רק לחנוכה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7797   

* תמונה להמחשה
סופגניות מבצק רבוך
16 מנות
טיגון עמוק
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1 כוס מים
100 גר' מרגרינה ללא מלח
1 כוס קמח
4 ביצים בינוניות
שמן לטיגון עמוק
100 גר' אבקת סוכר

דרך הכנה
  1. מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לבשל עד להמסה.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים היטב בכף עץ עד שכל הקמח נספג בנוזלים.
  3. ממשיכים לבשל 3-2 דקות, תוך ערבוב חזק, עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר.
  4. מורידים מהאש, מצננים מעט.
  5. מוסיפים ביצה אחרי ביצה, תוך ערבוב חזק בין אחת לשניה עד לקבלת בצק אחיד, סמיך מאוד וחלק לגמרי.
  6. מחממים שמן לטיגון בסיר עמוק.
  7. מודדים כף מהבצק ומטילים אל השמן החם בעזרת כף שניה.
  8. מטגנים מספר יחידות בכל פעם עד שהבצק תופח והסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  9. מוציאים בכף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
  10. זורים אבקת סוכר ומגישים מיד, או טובלים בסירופ סוכר או רוטב שוקולד(להלן)

    לסירופ סוכר
    ממיסים 1/2 2 כוסות סוכר ב 1 כוס מים ו-2 כפיות מיץ לימון ומבשלים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך ובהיר, מצננים.
    לרוטב שוקולד
    ממיסים במיקרוגל 100 גר' שוקולד מריר בחצי כוס שמנת מתוקה, במשך דקה או שתיים, בוחשים היטב ומוסיפים לרוטב כף ליקר שוקולד, רום או ברנדי. טובלים את הסופגניות ברוטב השוקולד בעזרת מזלג.


    דרך אחרת ליצירת הסופגניות:
    ממלאים שקית זילוף בעלת פייה עגולה או פיית כוכב בקוטר סנטימטר.
    מזלפים את הבצק ונעזרים בסכין, בין זילוף לזילוף, לחתוך לחתיכות בעובי סנטימטר ישירות לתוך השמן או מזלפים על ריבעי נייר פרגמנט טבעות בצורת כעך ומחליקים את הבצק עם הנייר לשמן ושולפים את הנייר עם מלקחיים.
     
הערות
  • יש לשים לב לחום השמן - באם הסופגניות משחימות מהר מדי יש להנמיך מעט את הלהבה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
יש תשובה כפולה במתכון "סופגניות מסורתיות"....»»
10
שלום!האם ניתן להקפיא סופגניות אלו וסופגניות בכלל (סתם בשביל לא לעמוד ולהכין כל פעם קצת מחדש..) תודה!
9
תודה רבה על התשובה המהירה האורחים עוד מעט פה
8
ראובן מ. (עורך)
בהחלט
7
הי רציתי לדעת אם אני יכולה להחליף את המרגרינה בחמאה?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
מצוין, נסה גם את מתכון המעדן.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הקישור למתכון כאן או חפשי מעדן תפוזונים בחיפוש.

http://www.pesto.co.il/index.php?act=recshow&DT=10:29:454
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני ממליץ על אפיית סופגניות בתנור, התוצאה תהיה לחמניה ולא סופגניה.
1
אני יודעת שמתקרב חג ט''ו בשבט אבל בכל זאת אני מבקשת אולייש לכם מתכון לסופגניות אפויות בתנור אשמח לקבל תגובה

סופגניות מבצק רבוך

By Published: לא רק לחנוכה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 1 כוס מים 100 גר' מרגרינה ללא מלח 1 כוס קמח 4 ביצים בינוניות שמן לטיגון עמוק 100 גר' אבקת סוכר...... Directions:
מרתיחים את המים בסיר, מוסיפים את המרגרינה וממשיכים לבשל עד להמסה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ובוחשים היטב בכף עץ עד שכל הקמח נספג בנוזלים. ממשיכים לבשל 3-2 דק...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר