Pesto
תפריט
ה', 15 נוב 2018, 09:20
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

הכנת בצק פאי

הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10388   

הכנת בצק פאי
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
כמויות לבצק פאי:
תחתית לתבנית 22
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס קמח
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים

תחתית+כיסוי לתבנית 22

150 גר' מרגרינה או חמאה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4-5 כפות מים קרים

תחתית לתבנית 24

120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים

תחתית+כיסוי תבנית 24

250 גר' מרגרינה או חמאה
2/3 2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
7-8 כפות מים קרים
דרך הכנה

הפאי, אם במילוי מתוק או מלוח, היה  מאז ומתמיד מהמאכלים הפופולריים.
הוא יכול לשמש כמנה ראשונה, כמנה עיקרית, כתוספת למנה עיקרית, כקינוח או כמנת אירוח שאינה ארוחה.
מיגוון אפשרויות המילוי הוא אינסופי כמעט והכל לפי הדמיון וזמינות המצרכים.
הכנת הבצק לפאי דורשת מעט נסיון, אך היא אינה משימה קשה.
קיימים שני סוגי פאי עיקריים:
1. פאי פתוח, תחתית בלבד, לפעמים אפויה מראש ולפעמים לא, לפי דרישות המתכון.
2. פאי סגור, תחתית וכיסוי, כאשר הכיסוי יכול להיות סגור לגמרי, או כיסוי חלקי על ידי יצירת פסי בצק המונחים בצורה סימטרית נאה. או בכיסוי פירורי בצק (שטרויסל).
הבצק מורכב: משומן- חמאה או מרגרינה או שילוב של שניהם, מומלץ להשתמש בשני הסוגים יחד, השומן חייב להיות קר.
קמח, מעט מלח, מעט מים קרים, וסוכר במקרה של העדפה לבצק מעט מתוק.
מומלץ להכין את בצק ללא סוכר בכדי לקבל יתר פריכות וכדי שהבצק לא ישחים מהר מדי.
אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח ובוחשים היטב.
  2. יוצרים גומה. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח.
  3. מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  4. מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק, אין ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק.
  5. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה.
  6. מוצאים ומשטחים מעט על משטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים לעובי של 1/2 ס"מ בגודל הרצוי.
  7. הגודל לתחתית ושוליים צריך להיות בקוטר תחתית התבנית + 5 ס"מ לשוליים.
  8. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ופורסים אותו על התבנית.
  9. מהדקים קלות את הבצק לתחתית ולשוליים ומסירים את עודפי הבצק בעזרת סכין.
  10. מנקבים את התחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה.
  11. התחתית מוכנה למילוי או לאפיה מוקדמת.
  12. לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
  13. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה 180 מעלות למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק.
  14. תחתית אפויה משמשת למילוי "רטוב" המכיל קרם או רביכה.
  15. בכדי למנוע הרטבה של התחתית בקרם, יש למרוח על התחתית האפויה
  16. מעט ריבה מומסת או שוקולד מומס.
  17. להכנת הכיסוי, מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח לגודל התבנית ומניחים על המילוי ומהדקים את השוליים עם שולי בצק התחתית. יוצרים חתכים או חורים דקורטיביים בבצק הכיסוי בכדי לאפשר לאדים לצאת ואופים לפי הוראות המתכון.
הערות
  • תחתית פאי אפויה ולא אפויה ניתן להכין מראש ולאחסן לתקופה קצרה במקרר, או לאחסן לתקופה ארוכה יותר במקפיא.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
אני מכינה הרבה פעמים פאי ולא השתמשתי במים קרים

מה מוסיפים המים שהם קרים דוקא?

כמו"כ...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לתבנית 26 תוסיפי 20% לחומרים במתכון תבנית 24.
לתבנית 28 תוסיפי 40% לחומרים במתכון תבנית 24.
1
מה עם תבנית "26"??ו"28"??
תודה
הכנת בצק פאי By , 2005-03-26T16:13:29+02:00 הכנת בצק פאי הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: Tags: none Ingredients: - כמויות לבצק פאי:תחתית לתבנית 22100 גר' מרגרינה או חמאה1 כוס קמחקורט מלח2-3 כפות מים קריםתחתית+כיסוי לתבנית 22150 גר' מרגרינה או חמאה... Instructions: הפאי, אם במילוי מתוק או מלוח, היה  מאז ומתמיד מהמאכלים הפופולריים.הוא יכול לשמש כמנה ראשונה, כמנה עיקרית, כתוספת למנה עיקרית, כקינוח או כמנת אירוח שאינה ארוחה.מיגוון אפשרויות המילוי הו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר