מרק עוף
המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.


1/2 1 קג' חלקי עוף/הודו *
צרור קטן פטרוזילה טריה
3 גבעולי סלרי
1 שורש פטרוזילה
כמה גבעולי שמיר
4 גזרים פרוסים
4 קישואים פרוסים
2 בצלים חתוכים לרבעים
2 כפות אבקת מרק עוף(לא חובה)
100 גר' נתח בשר, כל סוג טוב
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
* כנפיים, שארית עצמות לאחר פירוק, גרונות וכו'
מניחים את חלקי העוף בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שופכים את המים.
מוסיפים לסיר את שאר החומרים וממלאים במים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומנמיכים
ללהבה בינונית ומכסים חלקית את הסיר.
מבשלים כשעה ברתיחה קלה, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
מוציאים את חלקי העוף שאינם אכילים.
מגישים את המרק מסונן בתוספת מעט ירקות מהמרק ו/או בתוספת איטריות/שקדי מרק/קרפלעך.
ניתן להוסיף למרק תפוחי אדמה, בטטות,שורש סלרי או כל ירק אחר, יש לקחת בחשבון שתפוחי אדמה יעכירו מעט את המרק.
שאריות מרק ניתן להקפיא בתבנית קוביות קרח לשימוש אחר כמו תוספת למרקים אחרים או לתיבול מאכלים.
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- בראוניז נוטלה [אבי מ.] - בראוניז בטעם ממרח השוקולד אגוזים נוטלהלהסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- נודלס מוקפץ עם רצועות עוף [שונט] -
- זאכר טורט [אבי מ.] - עוגת הזאכר הוינאית, עוגת הדגל של האפיה האוסטרית.
- עוגת שמנת עם פירורים [belakiz] - מתאימה לשבועות