Pesto
תפריט
ה', 15 נוב 2018, 09:20
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שיפודי חזה עוף

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5212   

שיפודי חזה עוף
6 מנות
צליה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

6 חצאי חזה עוף
12 שיפודי במבוק ארוכים


למישרה:
1/2 כוס מיץ לימון
3 כפות שמן רגיל
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כרכום
1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר יבש
1/2 כפית אבקת שום
מלח, פלפל

דרך הכנה
  1. חותכים כל שניצל לאורכו, לשניים. מסדרים את הנתחים בתבנית פיירקס מלבנית גדולה בשכבה אחת.
  2. מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה קטנה. טורפים היטב, אפשר להוסיף גם פלפל חריף לפי הטעם. יוצקים את המישרה על נתחי העוף.
  3. מכסים את התבנית בעטיף פלסטיק ומאחסנים במקרר למשך שעתיים לפחות, או למשך כל הלילה.
  4. כחצי שעה לפני ההכנה משרים את שפודי הבמבוק במים, זה מאפשר לשים אותם בגריל מבלי שיתלקחו.
  5. מחממים את הגריל או את הגחלים.
  6. משחילים את נתחי העוף של השפודים, לאורכם, אם רוצים אפשר להשחיל גם קוביית בצל או עגבניית שרי על השפוד.
  7. מניחים את השפודים על הגריל או הגחלים (או מתחת לגריל בתנור ביתי), במרחק כ- 15 ס"מ ממקור החום.
  8. צולים 10-15 דקות, או עד שהעוף מוכן לפי דרגת  הצלייה הרצויה, לא לצלות יתר על המידה, הופכים מפעם לפעם ומברישים בשארית המישרה.
  9. מגישים מיד כשהעוף מוכן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
הכנתי לפי ההוראות, ולצערי, לא היה טעים.
חסר טעם כמעט לחלוטין. הכמון הורגש אבל בעיקר הכמון.
שאר...»»
שיפודי חזה עוף By , 2005-03-28T13:02:54+02:00 שיפודי חזה עוף Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 6 חצאי חזה עוף12 שיפודי במבוק ארוכיםלמישרה:1/2 כוס מיץ לימון3 כפות שמן רגיל1 כף פפריקה מתוקה1/2 כפית כמון1/2 כפית כרכום1/2 כפית אבקת ג'... Instructions: חותכים כל שניצל לאורכו, לשניים. מסדרים את הנתחים בתבנית פיירקס מלבנית גדולה בשכבה אחת. מערבבים את כל חומרי המישרה בקערה קטנה. טורפים היטב, אפשר להוסיף גם פלפל חריף לפי הטעם. יוצקים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר