Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 09:14
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תפוחי עץ קלילה

עוגה קלה ללא שומנים וחלמונים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9641   

עוגת תפוחי עץ קלילה
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
8 חלבונים
2 תפוחי עץ גדולים קלופים ומגורדים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כפיות קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
אבקת סוכר לקישוט
דרך הכנה

מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים היטב ומקמחים תבנית מרובעת בגודל 25x25.

מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף גמיש ויציב.

בקערה אחרת מערבבים היטב את כל שאר החומרים פרט לאבקת הסוכר, מקפלים את הקצף לתערובת תפוחי העץ, מערבבים בקיפול בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.

יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור לאפיה של 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

מוציאים מצננים, זורים אבקת סוכר לפני החיתוך.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
לא צריך אבקת אפיה. הקצפת החלבונים מעניקה את הנפח. בהנחה שהוקצפו היטב. הם עוטפים ומקבעים את התפוחים ומייצבים את הנפח.
6
עוגה יצאה נמוכה ..לא הייתי צריכה להוסיף אבקת אפיה?..אבל טעימה
5
ראובן מ. (עורך)
קמח לבן רגיל
4
מדובר בקמח לבן או תופח?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן בתנאי שהן לא רכות מדי, לטפטף מעט מיץ לימון על הבננות החתוכות למניעת השחרה.
2
אפשר להחליף את התפוחים בבננות??
1
אתר נפלא המשיכו ותבורכו על כך בברכת שנה טובה ומתוקה.
עוגת תפוחי עץ קלילה By , 2005-03-29T05:08:33+02:00 עוגת תפוחי עץ קלילה עוגה קלה ללא שומנים וחלמונים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 8 חלבונים2 תפוחי עץ גדולים קלופים ומגורדים2 כפות מיץ לימון1/2 כוס סוכר1/2 1 כפיות קינמון1/2 כפית תמצית וניל1/2 1 כוסות קמח1/2 כפית מלח1/2 כוס אגוזים קצוצים דקאבקת ס... Instructions: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים היטב ומקמחים תבנית מרובעת בגודל 25x25.מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף גמיש ויציב.בקערה אחרת מערבבים היטב את כל שאר החומרים פרט לאבק...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר