Pesto
תפריט
ב', 17 דצמ 2018, 13:05
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תפוחים קלת הכנה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11802   

* תמונה להמחשה
עוגת תפוחים קלת הכנה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
  • 4 תפוחים קלופים, מגולענים ופרוסים דק מאד
  • 2/3 כוס חלב
  • 1/4 כוס סוכר
  • 60 גר' חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר מעורבבים עם 2 כפיות קינמון
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והמלח, מוסיפים את החלב, החמאה, הביצה, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים, לא יותר מדי.
  2.  
  3. יוצקים את התערובת לתבנית 24 משומנת ומניחים את פרוסות התפוחים מעל בצורה נאה, מפזרים את תערובת הסוכר-קינמון מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, אופים כ- 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  4.  
  5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
האם אפשר להשתמש בתפוח מסוג -גולד-דלישס?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, 1/4 כוס +כף שמן.

אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא ולהוסיף עוד 4 כפות חלב, המרקם יהיה מעט דחוס יותר.
1
1)האם ניתן להשתמש בשמן במקום בחמאה?
אם כן באיזו כמות?
2) האם מתאים גם קמח מלא?
עוגת תפוחים קלת הכנה By , 2005-03-29T00:25:59+02:00 עוגת תפוחים קלת הכנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 4 תפוחים קלופים, מגולענים ופרוסים דק מאד 2/3 כוס חלב 1/4 כוס סוכר 60 גר' חמאה מומסת 1 ביצה 2 כוסות קמח... Instructions: מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והמלח, מוסיפים את החלב, החמאה, הביצה, הסוכר ותמצית הוניל ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים, לא יותר מדי.   יוצקים את הת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר