Pesto
תפריט
ג', 27 יונ 2017, 16:47
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט טאטן תפוחים

טארט תפוחים הפוך.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12824   

טארט טאטן תפוחים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
2 כוס קמח
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
2 כפות מים קרים
קורט מלח
-------------------------------
1/2 1 קג' תפוחי עץ סמיט
3/4 כוס סוכר
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
דרך הכנה
  1. מערבבים את החמאה עם הקמח ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים ולשים עד שמתקבל בצק, לא ללוש יותר מדי, לעטוף בניילון ולאחסן במקרר.
  2. קולפים את התפוחים ופורסים לפלחים, מחממים במחבת כבדה עם ידית חסינת חום* וממיסים את החמאה, מוסיפים את התפוחים והסוכר ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שהתחתית הופכת קרמלית והתפוחים מתרככים.
  3. מרדדים את הבצק לעלה עגול גדול מעט מגודל המחבת, מסירים את המחבת מהאש ומכסים בעלה הבצק, דוחפים מעט את קצות הבצק לתוך התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני עד שהבצק מזהיב כ-20 דקות.
  4. מוציאים מהתנור מכסים בצלחת בגודל המחבת והופכים בזהירות(חם מאד)מיד.

*מחבת בקוטר 24-26 וגובה דופן 5 ס"מ לפחות או תבנית 24-26 עם תחתית קבועה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
5
איך עובדים עם בצק פילו?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פורסים את התאנים לעובי 1 ס"מ ומניחים בטארט ומפזרים סוכר מעל.
2
איך מחליפים את התפוחים בתאנים טריות?
1
ציון 10
אני ניסיתי ומאוד מומלץץץ

יצא פצצה והבצק רך מתמיד וקל לאפייה..

טארט טאטן תפוחים

By Published: טארט תפוחים הפוך. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבצק: 2 כוס קמח150 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות1/2 כוס אבקת סוכר1 ביצה2 כפות מים קריםקורט מלח-------------------------------1/2 1 קג' תפוחי עץ...... Directions:
מערבבים את החמאה עם הקמח ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הביצה והמים ולשים עד שמתקבל בצק, לא ללוש יותר מדי, לעטוף בניילון ולאחסן במקרר. קולפים את התפוחים ופורסים לפלחים...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר