Pesto
תפריט
ה', 19 יול 2018, 06:53
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת קרם שניט

נקראת גם "נפוליאון", "Mille Feuille", שכבת קרם וניל בין שתי שכבות בצק עלים פריך.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13483   

עוגת קרם שניט
21 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9.5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 קג' בצק עלים מופשר

לקרם:
4 כוסות חלב
1 כוס סוכר
קורט מלח
3/4 כוס קורנפלור (עמילן תירס)
3 חלמונים
1 כף תמצית וניל
50 גר' מרגרינה
2 כפות אבקת סוכר לקישוט
דרך הכנה

מרדדים את בצק העלים לעובי 1/2 ס"מ וחותכים ל-2 עלים בגודל תבנית אפיה 30X35, מנקבים את הבצק בעזרת מזלג למניעת תפיחה ואופים את העלה הראשון בתבנית בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה, מוציאים מהתבנית ומניחים את העלה השני, אופים את העלה השני, מצננים את שני העלים וחותכים אחד מהם לריבועים בגודל 5X10 ס"מ.

מחממים 3 כוסות חלב עם הסוכר והמלח בסיר עד להמסת הסוכר, מערבבים בקערה את כוס החלב הנותרת עם הקורנפלור והחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים, מוסיפים את תמצית הוניל.

מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר תוך כדי בחישה וחימום איטי עד שהתערובת מתחילה להסמיך, להזהר שלא לבשל יותר מדי אחרת החלמונים יהפכו לחביתות. מסירים מהאש.

מוסיפים לקרם את המרגרינה ומערבבים עד להמסה. מצננים.

משטחים את עלה האפוי השלם בתחתית התבנית, יוצקים את הקרם על העלה ומיישרים, מניחים את העלה החתוך על הקרם ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
17
רציתי לדעת למה הקרם לא נהיה סמיך גם כשהיה קר
15
יש לי מקל וניל - אפשר לקבל הסבר איך להכין קרם שניט בעזרתו? תודה
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את העוגה שומרים במקרר, מוציאים ומביאים לכמעט טמפרטורת החדר, בשום אופן לא קרה מאד ובטח לא קפואה או חצי קפואה.
13
שלום,באחת הקונדיטוריות טעמתי את העוגה כשהיא היתה קרה עד כדי קיפאון. היא צריכה להיות במקרר או בהקפאה?
12
ציון 10
כל הכבוד לחולה על אפיה על רעיון הפודינג יותר קל להכין וגם טעים
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר, קח בחשבון שהקצפת צריכה להיות מוקצפת קשה.
10
אפשר פשוט כמו שכתבתי???
תודה ושבת שלום
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תקציף 2 שקיות אינסטנט פודינג עם 1/2 1 כוס חלב ותוסיף תוך כדי הקצפה 2 מיכלים שמנת מתוקה, תקציף עד קרם קשה.
8
אפשר במקום כל הקרם לשים איזה 2 מיכלים של שמנת מתוקה ולהקציף לשים סוכר ותמצית וניל ולשים בין בצק העלים וזהו???
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף בקמח מנופה.
6
אפשר בלי קונפלור או עם תחליף לקונפלור?
תודה
2
אבי יש אפשרות גם להוסיף גולוקוז לבן מזוגג מעל איך עושים זאת?
עוגת קרם שניט By , 2005-03-29T04:50:01+02:00 עוגת קרם שניט נקראת גם "נפוליאון", "Mille Feuille", שכבת קרם וניל בין שתי שכבות בצק עלים פריך. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 21 Tags: none Ingredients: - 1 קג' בצק עלים מופשר לקרם: 4 כוסות חלב 1 כוס סוכר קורט מלח 3/4 כוס קורנפלור (עמילן תירס) 3 חלמונים 1 כף תמצית וניל 50 ג... Instructions: מרדדים את בצק העלים לעובי 1/2 ס"מ וחותכים ל-2 עלים בגודל תבנית אפיה 30X35, מנקבים את הבצק בעזרת מזלג למניעת תפיחה ואופים את העלה הראשון בתבנית בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה, מוציאים מהת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר