Pesto
תפריט
ב', 24 יול 2017, 17:36
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס פסיפלורה

עוגת מוס פסיפלורה בזיגוג הפרי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 15772   

עוגת מוס פסיפלורה
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לתחתית:
1/2 1 כוסות קמח תופח
100 גר' מרגרינה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
למלית:
10-8 פסיפלורות בשלות
3 כפות ליקר תפוזים
21 גר' אבקת ג'לטין
2 חלבונים
1 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שמנת מתוקה
לציפוי:
1/3 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כוס מחית פסיפלורה עם הגרעינים
1 כף אבקת ג'לטין
דרך הכנה
  1. לתחתית : ללוש מכל החומרים בצק אחיד, לשטח בתבנית 24 ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן.
  2. למלית: מרוקנים את בשר הפסיפלורות למסננת ומסננים לקערה.
  3. מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב על ידי הוספה של הסוכר לסירוגין ומניחים בצד.
  4. מפזרים את הג'לטין על 1/2 מכמות מיץ הפסיפלורה, מניחים לספיגת נוזלים ותפיחה, מחממים עד להמסה מלאה, מוסיפים ליקר, מערבבים עם שאר הפרי ומערבבים היטב.
  5. מצננים מעט עד לקבלת תערובת סמיכה, מקציפים את השמנת המתוקה, מקפלים לתערובת הפרי, מוסיפים בקיפול גם את קצף ההחלבונים.
  6. יוצקים על התחתית עם שקף דק בהיקף ומאחסנים במקרר ל-6 שעות לפחות.
  7. מכינים את הציפוי:
    מסננים את הגרעינים ממחית הפסיפלורה, שומרים בצד מחצית מכמות הגרעינים.
  8. ממיסים את הסוכר במים עם הנוזל המסונן תוך כדי חימום עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומוסיפים את הג'לטין שהושרה במעט במים קרים*, מערבבים עד להמסת הג'לטין(ללא חימום), מוסיפים את הגרעינים ומערבבים, מצננים את התערובת עד לטמפרטורת הגוף, יוצקים את הג'לי מעל המוס בתבניות ומעבירים שוב לקירור עד להתייצבות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
23
תודה ראובן מ.
22
ראובן מ. (עורך)
יש גם שקף פלסטי, למניעת הצמדות העוגה לדפנות ומניעת תופעות צניחה, ושחרור קל עם מעטפת חלקה.
21
תודה בראשית,אבל למה נחוץ לשים נייר אפייה בהיקף? האם כדי שהמלית לא תידבק לדפנות?
20
שקף דק=נייר אפייה שנקרא גם נייר פרגמנט
19
סעיף 6,מה הכוונה "יוצקים על התבנית עם שקף דק בהיקף" מה זה שקף דק?
18
אני מראש העין איפה אפשר לקנות מחית פסיפלורה
ואפשר במקום הבצק הרשום לעשות בצק של ביסקויטים
17
ראובן מ. (עורך)
דווקא בעונה הזו (אוגוסט-ספטמבר) יש פסיפלורה טריה בשפע. ניסית לפני ששאלת?!
16
תגידו אפשר בכלל להשיג פסיפלורה בעונה הזו?
נראה לכם שמחית פסיפלורה ופסיפלורה אפשר להשיג בכל סופר?
תודה.
15
מהי כמות המיץ במ"ל בה צריך להשתמש? (באם רוצים להשתמש במחית/מיץ פסיפלורה)
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אכן אין שמנת עם אחוזי שומן גבוהים בקנדה אבל ניתן להקציף את ה- Whipping cream הקנדית, מייצב סוון לא ישפר...»»
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אחוזי השומן בשמנת קובעים את רמת ההקצפה, ככל שהאחוזים גבוהים יותר הקצפת תהיה יציבה יותר וקשה, 35% שומן...»»
11
היי אבי . האם לאחוז השומן בקצפת יש השפעה על יציבות המוס. (אני בחו"ל יש פה רק 35% שומן) האם צריך לשנות את שאר המרכיבים??
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
9
שלום,
אני מנסה להכין את העוגה לפי המתכון אבל הג'לטין של השכבה האחרונה (הציפוי) פשוט לא נקרש בכלל....»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במלית לא משתמשים בגרעינים במתכון זה לפי הטעם, אפשר עם גרעינים.
7
תודה על התגובה המהירה, אבל שאלתי בנוגע לפירות שמשתמשים בהם במלית, לא בציפוי...
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא בדיוק, בסעיף 6 כתוב "שומרים בצד מחצית מכמות הגרעינים..." בסעיף 7 "מוסיפים את הגרעינים ומערבבים...".
5
אני מבין שבגרעינים של הפירות הטריים (8-10) לא משתמשים, אלא רק במיץ שלהם?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מחית פסיפלורה קפואה ניתן לרכוש במעדניות או בחנויות המתמחות בממכר חומרי אפיה, אצל ירקנים מסוימים ולפעמים במרכולים.
3
היכן קונים מחית פסיפלורה:
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
פשוט מאד, מעבירים למעבד מזון ומפעילים בשני פולסים בכדי לשחרר את המיץ מהגרעינים, הגרעינים לא יפגעו, מעבירים...»»
1
הי אבי,
איך מכינים מחית פסיפלורה?

עוגת מוס פסיפלורה

By Published: עוגת מוס פסיפלורה בזיגוג הפרי. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית: 1/2 1 כוסות קמח תופח 100 גר' מרגרינה 1 ביצה 1/3 כוס סוכר למלית: 10-8 פסיפלורות בשלות 3 כפות ליקר תפוזים...... Directions:
לתחתית : ללוש מכל החומרים בצק אחיד, לשטח בתבנית 24 ולאפות בחום גבוה כ-10 דקות, לצנן. למלית: מרוקנים את בשר הפסיפלורות למסננת ומסננים לקערה...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר