Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 18:03
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיצת בשר תורכית

פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8336   

פיצת בשר תורכית
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
1 כף שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
1/4 כוס מים חמימים
1 כף שמן
1 כפית מלח
1/2 קג' קמח לבן רגיל
1 כוס מים פושרים
למלית:
4 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
3 עגבניות גדולות קצוצות
1/2 קג' בשר טחון
2 כפות רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
100 גר' צנוברים קלויים קלות
1/4 כפית פפריקה חריפה(לא הכרחי)
דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח.
  2. ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים, להוסיף את המים ולערבב, להוסיף את השמן ולבסוף את המלח.
  3. ללוש לבצק. להפוך על משטח מקומח ולהמשיך ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד חלק וגמיש. אם הבצק דביק יש להוסיף מעט קמח.
  4. לשמן מעט קערה ולהניח את כדור הבצק בתוכה להפכו מס' פעמים בכדי שיצופה במעט שמן, לכסות את הקערה במגבת לחה מעט, ולהניח להתפחה כשעה או עד לקבלת נפח כפול מהנפח המקורי.
  5. לטפוח על הבצק ולהחזירו לגודלו המקורי.
  6. מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עד להזהבה קלה, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו ומפורר.
  7. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות והתבלינים, מבשלים עוד כ-5 דקות, בודקים תיבול ומסירים מהאש.
  8. מחלקים את הבצק לשניים מרדדים כל חלק על משטח מקומח מעט לעלה עגול בעובי דק ככל האפשר, מניחים כמות של מלית על כל פיצה עד למרחק 2 ס"מ משולי הפיצה.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-10 דקות או עד שהשוליים משחימות יפה.
  10. להגשה, מגישים את הפיצה כמו שהיא או מגלגלים לגלילה וחותכים למנות.
הערות
ניתן להכין מהכמות 4 פיצות קטנות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
15
ראובן מ. (עורך)
משלבת אותם בסעיף 7.
14
איפה ומתי שמים את הצנוברים?
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח שיפון.
12
הי אבי. האם ניתן להשתמש בקמח שיפון במתכון זה? תודה מראש.
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט:
25 גר' שמרים טריים = 1 כף שמרים יבשים.
10
היי אבי אני יותר אוהבת להשתמש בשמרים טריים האם זה אפשרי? אם כן מה יחס הכמות?
תודה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הבצק מתאים גם ללחמניות ולחמים, לקישים רצוי בצק פריך.
8
ציון 10
שלום אבי. אהבתי את הבצק, באילו עוד מאפים אפשר להשתמש בו? האם ניתן להכין ממנו לחם/קיש וכד'??. תודה.
נ.ב. -יצא מעולה..
7
ציון 10
תודה
יצא מעולה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תשתמשי רק ב-1 כפית שמרים, השאר לפי ההוראות ולרדד דק ואפילו למתוח מעט בעזרת הידיים.
5
שלום
אם אני רוצה שהבצק יהיה דק יותר, מאוד דק, האם אי עושה את הבצק אותו דבר ואני רק מוותרת על השמרים?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, ללחמא עגו'ן גירסאות רבות.
3
שלום,
ניסיתי מתכונים דומים,האם הכוונה היא
לחמא-עג'ון?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מעט יותר, עד 1/4 כוס בערך.
1
אני מעדיפה להשתמש בקמח מלא, כמה נוזלים אני צריכה להוסיף?

פיצת בשר תורכית

By Published: פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: לבצק: 1 כף שמרים יבשים2 כפיות סוכר1/4 כוס מים חמימים1 כף שמן1 כפית מלח1/2 קג' קמח לבן רגיל1 כוס מים פושריםלמלית:...... Directions:
להמיס את השמרים ב-1/4 כוס מים וכפית סוכר ולהתפיח. ליצור גומה בקמח ולהוסיף את השמרים המותפחים, להוסיף את המים ולערבב, להוסיף את השמן ולבסוף את המלח. ללוש לבצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר