Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:19
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סמוסה

כיסונים הודים מטוגנים 3 סוגי מליות    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10321   

סמוסה
14 מנות
טיגון עמוק
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן
2 כפות מים+
למלית:
4 תפו"א מבושלים
4 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 כוס אפונה טריה או מהקפאה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 פלפל חריף קטן קצוץ דק
3 כפות כוסברה טריה קצוצה דק
3 כפות מים
1/2 1 כפיות מלח
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית תבלין גרם מסאלה*
1 כפית כמון
2 כפות מיץ לימון
*תערובת תבלינים הודית
למלית בשר:
2 בצלים גדולים קצוצים
מעט שמן לטיגון
1/2 קג' בשר עגל טחון גס*
2 כפיות פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
1 כפית בהרט
50 גרם צנוברים מטוגנים קלות
שמן לטיגון עמוק
*ניתן להחליף את הבשר בפתיתי סויה טחונים דק
למלית גבינה:
250 גבינה בולגרית
250 גבינה כחושה (טוב טעם או דומה)
1 ביצה
מלח לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מכינים את הבצק, יוצרים גומה בקמח בקערה, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.
  2. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק קשה, אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מעט מאד מים.
  3. מוציאים למשטח ולשים כמה דקות עד לקבלת בצק אלסטי ואחיד, מורחים על הבצק מעט שמן ומניחים בשקית ניילון למנוחה של 30 דקות לפחות.
  4. להכנת המלית תפו"א - חותכים את תפו"א לקוביות קטנטנות ומניחים בצד, מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה בלבד, מוסיפים את האפונה, הג'ינג'ר, הפלפל החריף, הכוסברה והמים ומבשלים עוד מספר דקות עד להתרככות קלה של האפונה, מוסיפים את תפו"א הקצוצים ושאר התבלינים ומערבבים בעדינות תוך כדי בישול, מסירים מהאש ומניחים לצינון.
  5. להכנת מלית בשר - מטגנים את הבצלים במעט שמן עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח ופלפל, הבהרט והצנוברים.
  6. למלית גבינה - מערבבים את כל החומרים בקערה. מועכים את הגבינה הבולגרית לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. מחלקים את הבצק ל-7 חלקים, יוצרים כדורים מכל חלק, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 18 ס"מ בערך.
  8. חוצים את העיגול לשניים, מרטיבים את קצות חצי העיגול במעט מים, קפלים ומדביקים את צידי העיגול הישרים ליצירת קונוס כאשר החלק העגול נשאר פתוח, מהדקים קלות.
  9. מניחים כמות של כף מלית בתוך הקונוס שנוצר, מהדקים שוב את הקצוות לאטימה מוחלטת ומניחים בצד.
  10. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מטגנים את הסמוסה עד להשחמה קלה, לא לטגן בשמן חם מאד.
  11. מוציאים לספיג עודפי שמן על נייר מגבת. מגישים חם.

הערות
  • לסמוסה גירסאות רבות, מליות שונות וכן בצקים שונים מהבצק המופיע מעלה ועד לבצק פילו וקיפול משולש.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
לא מומלץ. או לשים בקופסה אטומה הרמטית, ולאחר מכן הפשרה עדינה/חימום בטוסטר או בתנור (לא מיקרוגל)
9
האם ניתן להקפיא אחרי הטיגון?
חשוב מאוד אודה לתגובה מהירה
תודה
8
תודה
7
ראובן מ. (עורך)
כן, להקפיא מייד לאחר מריחת השמן. להפשיר במקרר
6
ציון 10
המתכון פשוט מצויין! האם אפשר להקפיא לפני הטיגון?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עם כל רוטב שרוצים אבל לא מכיר רוטב מיונז לסמוסה.
4
ציון 10
באיזה רוטב עושים את הסמוסה תפו"א או הבשרי? אכלתי את זה בתיאלנד עם רוטב מעולה- משהו עם מיונז...
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר לאפות אבל זה לא יהיה הטעם המקורי.
2
אפשרי לאפות במקום לטגן?
1
אחלה בצק...

סמוסה

By Published: כיסונים הודים מטוגנים 3 סוגי מליות מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: לבצק: 2 כוסות קמח1/2 כפית מלח4 כפות שמן2 כפות מים+ למלית:...... Directions:
מכינים את הבצק, יוצרים גומה בקמח בקערה, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק קשה, אם הבצק קשה מדי מוסיפים עוד מעט מאד ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר