Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 03:41
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דג ברוטב Avoglemono

מנה קלאסית מהמטבח היווני, פרוסות דג ברוטב לימון מעובה בחלמונים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6274   

דג ברוטב Avoglemono
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
1 דג - בורי או לוקוס קטן
1 כוס מים
1 גזרים בינוניים פרוסים
1 בצלים בינוניים חצויים
מלח ופלפל
מיץ מ-1 לימון
3 גבעולי שמיר קצוץ דק
3 חלמונים
דרך הכנה

מסירים מהדג את הראש, חותכים את הדג ל-4 פרוסות, מכניסים לסיר שטוח את הגזר והבצל מעט פלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלים עוד 15 דקות.

מוציאים את הדגים לכלי הגשה, מסננים את נוזלי הבישול לקערה ומוסיפים את מיץ הלימון והשמיר הקצוץ ומערבבים.

טורפים את החלמונים בקערה קטנה, מוסיפים 2 כפות נוזל חם לחלמונים ומערבבים, יוצקים את תערובת החלמונים לנוזל המסונן ומערבבים, מחממים על להבה נמוכה מאד ומערבבים עד להסמכת הרוטב - טובלים כף ברוטב וכשמוציאים הרוטב מצפה את הכף בצורה אחידה, מסירים
מייד מהאש ויוצקים על הדגים.

מגישים חם.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מי שאוהב (ולא חסר כאלו שמשוגעים על ראש הדג) מוסיפים גם אותו.
1
ברנדי (במטבח)
מה עושים עם ראש הדג?
דג ברוטב Avoglemono By , 2005-03-29T00:26:19+02:00 דג ברוטב Avoglemono מנה קלאסית מהמטבח היווני, פרוסות דג ברוטב לימון מעובה בחלמונים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 דג - בורי או לוקוס קטן1 כוס מים1 גזרים בינוניים פרוסים1 בצלים בינוניים חצוייםמלח ופלפלמיץ מ-1 לימון3 גבעולי שמיר קצוץ דק3 חלמונים... Instructions: מסירים מהדג את הראש, חותכים את הדג ל-4 פרוסות, מכניסים לסיר שטוח את הגזר והבצל מעט פלפל ומלח לפי הטעם, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים כ-15 דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את פרוסות הדגים ומבשלי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר