Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:40
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צ'יפס מתוק מפירות קשים

צ'יפס דק מתוק, נהדר כחטיף או כקישוט למנות אחרונות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6083   

צ'יפס מתוק מפירות קשים
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים
 
מרכיבים

שיטה 1:
תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.
אבקת סוכר
שיטה 2:
תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.
סירופ סוכר

דרך הכנה
  1. שיטה א': מגלענים את התפוחים.
  2. פורסים את התפוחים במנדולינה (מכשיר פריסה)לפרוסות בעובי נייר, שקופות, מניחים על נייר מגבת לספיגת הרטיבות משני הצדדים.
  3. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  4. מאבקים נייר אפיה בתבנית תנור באבקת סוכר(שכבה דקה), מניחים את הפרוסות אחת ליד השניה על הנייר, מאבקים מעל באבקת סוכר.
  5. אופים עד לייבוש(שעה וחצי עד שעתיים), במהלך האפיה הופכים לפחות פעם אחת את הפרוסות לייבוש אחיד.
  6. לשמור בכלי סגור לאחר הצינון.
  7. שיטה ב':
  8. מכינים סירופ סוכר פשוט, מבשלים 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים עד להמסת הסוכר, מבשלים עד רתיחה, מבשלים ברתיחה עוד 5 דקות ומסירים מהאש, מצננים.
  9. פורסים את הפירות לאחר גילעון במנדולינה (מכשיר פריסה) לפרוסות דקות מאד, שקופות.
  10. טובלים את פרוסות הפירות בסירופ הסוכר ומנערים את העודפים, מניחים על רשת צינון (רצוי) או על נייר אפיה בתבנית בתנור שחומם ל-120 מעלות עד לייבוש כשעתיים.
  11. זמן הייבוש משתנה בהתאם לסוג הפרי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
האם יש אפשרות להכין את הציפס ללא תוספת סוכר, או שיש לזה השפעה על ההכנה?

צ'יפס מתוק מפירות קשים

By Published: צ'יפס דק מתוק, נהדר כחטיף או כקישוט למנות אחרונות. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: שיטה 1:תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.אבקת סוכרשיטה 2:תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.סירופ סוכר...... Directions:
שיטה א': מגלענים את התפוחים.פורסים את התפוחים במנדולינה (מכשיר פריסה)לפרוסות בעובי נייר, שקופות, מניחים על נייר מגבת לספיגת הרטיבות משני הצדדים.מחממים תנור ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.