Pesto
תפריט
ד', 29 מרץ 2017, 22:04
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

צ'יפס מתוק מפירות קשים

צ'יפס דק מתוק, נהדר כחטיף או כקישוט למנות אחרונות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5860   

צ'יפס מתוק מפירות קשים
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» קינוחים
 
מרכיבים

שיטה 1:
תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.
אבקת סוכר
שיטה 2:
תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.
סירופ סוכר

דרך הכנה
  1. שיטה א': מגלענים את התפוחים.
  2. פורסים את התפוחים במנדולינה (מכשיר פריסה)לפרוסות בעובי נייר, שקופות, מניחים על נייר מגבת לספיגת הרטיבות משני הצדדים.
  3. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  4. מאבקים נייר אפיה בתבנית תנור באבקת סוכר(שכבה דקה), מניחים את הפרוסות אחת ליד השניה על הנייר, מאבקים מעל באבקת סוכר.
  5. אופים עד לייבוש(שעה וחצי עד שעתיים), במהלך האפיה הופכים לפחות פעם אחת את הפרוסות לייבוש אחיד.
  6. לשמור בכלי סגור לאחר הצינון.
  7. שיטה ב':
  8. מכינים סירופ סוכר פשוט, מבשלים 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים עד להמסת הסוכר, מבשלים עד רתיחה, מבשלים ברתיחה עוד 5 דקות ומסירים מהאש, מצננים.
  9. פורסים את הפירות לאחר גילעון במנדולינה (מכשיר פריסה) לפרוסות דקות מאד, שקופות.
  10. טובלים את פרוסות הפירות בסירופ הסוכר ומנערים את העודפים, מניחים על רשת צינון (רצוי) או על נייר אפיה בתבנית בתנור שחומם ל-120 מעלות עד לייבוש כשעתיים.
  11. זמן הייבוש משתנה בהתאם לסוג הפרי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
1
אורן בר (מקצוענ/ית)
בס"ד
האם יש אפשרות להכין את הציפס ללא תוספת סוכר, או שיש לזה השפעה על ההכנה?

צ'יפס מתוק מפירות קשים

By Published: צ'יפס דק מתוק, נהדר כחטיף או כקישוט למנות אחרונות. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: שיטה 1:תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.אבקת סוכרשיטה 2:תפוחי עץ מסוג סמיט , אגסים או כל פרי קשה.סירופ סוכר...... Directions:
שיטה א': מגלענים את התפוחים.פורסים את התפוחים במנדולינה (מכשיר פריסה)לפרוסות בעובי נייר, שקופות, מניחים על נייר מגבת לספיגת הרטיבות משני הצדדים.מחממים תנור ל...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר