Pesto
תפריט
א', 28 מאי 2017, 21:24
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רוגלאך מבצק שמרים קר

רוגלאך רכים ועשירים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7876   

רוגלאך מבצק שמרים קר
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
5 כוסות קמח
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' טריים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים טרופות קל
2 כוסות חלב או מים
דרך הכנה

ממיסים את השמרים בכוס עם 1/2 כפית מהסוכר וחצי כוס מהחלב, מניחים לתסיסה של כמה דקות, מערבבים את הקמח והסוכר בקערה או בקערת המיקסר, יוצרים גומה בקמח ויוצקים את תערובת השמרים לגומה, מתחילים לערבב ומוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד, ממשיכים את פעולת המיקסר או לשים על משטח עוד כ-2 דקות, מוציאים ויוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ללילה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר 20 ס"מ, מורחים את המלית וחותכים למשולשים, מגלגלים כל משולש מהצד הרחב כלפי הקודקוד, מניחים בתבנית אפיה על נייר אפיה ומורחים המעט ביצה טרופה.

מניחים לתפיחה של שעה.

אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.

הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
1
ציון 10
מוצלח!

רוגלאך מבצק שמרים קר

By Published: רוגלאך רכים ועשירים. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 5 כוסות קמח200 גר' חמאה חתוכה לקוביות2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' טריים3/4 כוס סוכר3 ביצים טרופות קל2 כוסות חלב או מים ...... Directions:
ממיסים את השמרים בכוס עם 1/2 כפית מהסוכר וחצי כוס מהחלב, מניחים לתסיסה של כמה דקות, מערבבים את הקמח והסוכר בקערה או בקערת המיקסר, יוצרים גומה בקמח ויוצקים את תערובת השמרים לגומה, מתחילים לערבב ומוס...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר