Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:56
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רוגלאך מבצק שמרים קר

רוגלאך רכים ועשירים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8536   

רוגלאך מבצק שמרים קר
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות אישיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
5 כוסות קמח
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' טריים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים טרופות קל
2 כוסות חלב או מים
דרך הכנה

ממיסים את השמרים בכוס עם 1/2 כפית מהסוכר וחצי כוס מהחלב, מניחים לתסיסה של כמה דקות, מערבבים את הקמח והסוכר בקערה או בקערת המיקסר, יוצרים גומה בקמח ויוצקים את תערובת השמרים לגומה, מתחילים לערבב ומוסיפים את החמאה והמלח, מערבבים עד לקבלת בצק חלק ואחיד, ממשיכים את פעולת המיקסר או לשים על משטח עוד כ-2 דקות, מוציאים ויוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ללילה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגולים בקוטר 20 ס"מ, מורחים את המלית וחותכים למשולשים, מגלגלים כל משולש מהצד הרחב כלפי הקודקוד, מניחים בתבנית אפיה על נייר אפיה ומורחים המעט ביצה טרופה.

מניחים לתפיחה של שעה.

אופים עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.

הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
מוצלח!
רוגלאך מבצק שמרים קר By , 2005-03-29T02:59:41+02:00 רוגלאך מבצק שמרים קר רוגלאך רכים ועשירים. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: Tags: none Ingredients: - 5 כוסות קמח200 גר' חמאה חתוכה לקוביות2 כפות שמרים יבשים או 50 גר' טריים3/4 כוס סוכר3 ביצים טרופות קל2 כוסות חלב או מים ... Instructions: ממיסים את השמרים בכוס עם 1/2 כפית מהסוכר וחצי כוס מהחלב, מניחים לתסיסה של כמה דקות, מערבבים את הקמח והסוכר בקערה או בקערת המיקסר, יוצרים גומה בקמח ויוצקים את תערובת השמרים לגומה, מתחילים לערבב ומוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר