Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 19:01
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרוב כבוש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8667   

כרוב כבוש
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לצנצנת בתכולה של 3 ליטר מים:
1 כרוב בינוני
צרור שמיר כהה
3 ליטר מים
3 כפות מלח גס
דרך הכנה
  1. חותכים את הכרוב לרבעים או שמיניות, מניחים בתחתית הצנצנת חלק מצרור השמיר, מניחים מעליהם חלק מהכרוב ועליו מניחים שוב כרוב וכך הלאה עד למילוי הצנצנת.
  2. מרתיחים את המים בתוספת המלח עד להמסת המלח, מצננים לחלוטין.
  3. יוצקים לתוך הצנצנת במצקת עד ל-1 ס"מ מתחת לפתח הצנצנת, מכסים בצלחת ומניחים לנוזלים להספג במשך כשעה.
  4. מוסיפים עוד מי מלח לפי הצורך וסוגרים את הצנצנת הרמטית.
  5. הכרוב מוכן כעבור 10 ימים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
18
אין לי ספק שהנוזל עכור בגלל חיידקים (אני ביולוגית) אבל זה לא בהכרח רע- החיידקים גורמים לתסיסה, כמו בגבינות...»»
17
ראובן מ. (עורך)
לפי הנוזל אי אפשר לדעת. יכול להיות שזו תסיסה. אם אין בסביבת המכסה (למעלה) חומר שנראה 'רע' יש אפשרות שאין...»»
16
הנחתי את הצנצנת על השיש במטבח, לא בשמש וגם עיקרתי את הצנצנת. לכרוב יש ריח של כרוב כבוש, אין ריח רע אבל...»»
15
ראובן מ. (עורך)
לעתים נוצר תהליך של תסיסה מוקדם מהרגיל, או אם הכלי אינו מחוטא/אטום והמלח/חומץ לא מספיק, יש אפשרות להתפתחות...»»
13
ציון 10
תודה!הכנתי עם מלח רגיל ויצא מעדן! כמה פשוט ככה טעים
12
ראובן מ. (עורך)
רצוי מלח רגיל ללא תוספות נגד גושים
11
שאלה דחופה ואולי מוזרה: האם אפשר להכין עם מלח רגיל?
10
ראובן מ. (עורך)
מחוץ למקרר, ואם בחוץ אז לא בשמש! (מקום מוצל). השמש והחום מביאים לתסיסה מהירה ובלתי נשלטת.
9
רציתי לדעת את הכרוב שמים בחוץ בשמש או בחוץ לא בשמש
8
יש אפשרות להוסיף חומץ,ביחס של על 3 כוסות
מים כוס חומץ.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא חייבים אבל זה מוסיף טעם.
6
אני חייבת לשים שמיר או עלה כלשהו?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מחוץ למקרר.
4
את הכרוב אחרי כל תהליך ההכנה שומרים 10 ימים מחוץ למקרר או בתוך?:)
3
ציון 10
הי
נסו במקום שמיר עם עלי סלרי .מעולה .
יפה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן במתכון.
1
את המים מוסיפים חמים?
כרוב כבוש By , 2005-03-28T06:16:01+02:00 כרוב כבוש Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: Tags: none Ingredients: - לצנצנת בתכולה של 3 ליטר מים:1 כרוב בינוניצרור שמיר כהה3 ליטר מים3 כפות מלח גס... Instructions: חותכים את הכרוב לרבעים או שמיניות, מניחים בתחתית הצנצנת חלק מצרור השמיר, מניחים מעליהם חלק מהכרוב ועליו מניחים שוב כרוב וכך הלאה עד למילוי הצנצנת. מרתיחים את המים בתוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר