Pesto
תפריט
ו', 20 יול 2018, 00:16
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לימונים כבושים

כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9427   

לימונים כבושים
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים
 
מרכיבים
8 לימונים גדולים ובשלים
8 כפות מלח גס
1/2 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום קצוצות דק
דרך הכנה

מערבבים בקערה את המלח עם הפפריקה המתוקה והחריפה, מנקים את הלימונים ופורסים לפלחים דקים.

טובלים כל פרוסה בתערובת המלח ומכניסים לצנצנת זכוכית בצפיפות. מפזרים בין הפלחים את השום הקצוץ, מניחים מעל צלחת קטנה ועליה משקולת כל שהיא ומניחים בצד ליומיים.

יוצקים את שמן הזית ומיץ הלימון עד שפני הלימונים יכוסו הנוזל.

אוטמים ומחכים כשבועיים.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
שבוע טוב,
שאלה: לאחר תקופת הכנת הלימונים שמתי במקרר.
הבעיה: השמן נקרש וטעם הלימון השתנה - המלח...»»
5
ראובן מ. (עורך)
מדובר לשימוש מיידי בדרך כלל. עם צנצנות שעברו חיטוי ונעולות בוואקום (כל עוד זה חם) אפשר להגיע ליותר זמן,...»»
4
שאלה: כמה זמן יחזיקו הלימונים במקרר?
האם אפשר להכין מס' צנצנות ולשמר (רוצה לנצל את עונת הלימונים...»»
3
אבי שלום
מתכון מצוין (הוספתי פלפל שאטה טחון).
2
ראובן מ. (עורך)
לדחוס משהו פנימה לתוך צנצנת סגורה כדי ליצור לחץ ולהגיר נוזלים לתוכה. אם לאחר הסרת המשקולת או הלחץ אין...»»
לימונים כבושים By , 2005-03-28T06:04:36+02:00 לימונים כבושים כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים. Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: Tags: none Ingredients: - 8 לימונים גדולים ובשלים8 כפות מלח גס1/2 כוס שמן זית3 כפות מיץ לימון טרי1 כף פפריקה מתוקה1 כפית פפריקה חריפה2 שיני שום קצוצות דק ... Instructions: מערבבים בקערה את המלח עם הפפריקה המתוקה והחריפה, מנקים את הלימונים ופורסים לפלחים דקים.טובלים כל פרוסה בתערובת המלח ומכניסים לצנצנת זכוכית בצפיפות. מפזרים בין הפלחים את השום הקצוץ, מניחים מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר