Pesto
תפריט
ד', 29 מרץ 2017, 22:09
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שבלולי שמרים במילוי שוקולד

ספירלות שמרים במלית שוקולד.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11411   

שבלולי שמרים במילוי שוקולד
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 8
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

לראש עיסה:
50 גר' שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)
1 כפית סוכר
3/4 כוס מים פושרים
1 כף קמח
לבצק:
6 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1 כוס מים פושרים
200 גר' חמאה רכה
למלית:
100 גר' שוקולד מומס
200 גר' מרגרינה רכה
1 חלבון
3/4 כוס סוכר
1 כף קפה נמס
4 כפות קקאו מנופה
לציפוי:
1 חלמון טרוף עם כף מים

דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה קטנה את חומרי ראש העיסה, משהים לתפיחה של 10 דקות.
  2. מערבבים את חומרי הבצק פרט לחמאה ומוסיפים את ראש העיסה ומעבדים לבצק רך וגמיש.
  3. מוסיפים את החמאה במנות תוך כדי פעולת הערבוב עד להבלעת כל הכמות בבצק.
  4. מניחים את הבצק מכוסה לתפיחה בקערה משומנת במקרר עד הכפלת הנפח.
  5. מערבבים את כל חומרי המלית, מחלקים את הבצק ל-4, מרדדים כל חלק לעלה דק, מורחים על כל עלה 1/4 מכמות המלית ומגלגלים לגליל.
  6. פורסים בעזרת סכין את הגלילים לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים על הצד החתוך על נייר אפיה בתבנית במרווחים של 5 ס"מ, מקפידים להכניס את קצ רצועת הבצק מתחת למניעת פתיחת השבלול בזמן התפיחה.
  7. מניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח.
  8. מורחים את החלמון על העוגות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות עד להשחמה קלה.
  10. מוציאים ומצננים על רשת.

    לציפוי:
    2 כוסות אבקת סוכר
    15 גר' חמאה רכה
    1 כפית תמצית וניל
    1 כף שמנת מתוקה

    מערבבים את אבקת הסוכר החמאה והוניל מוסיפים את השמנת לתערובת חלקה שניתנת למריחה בכף אבל לא נוזלית מדי ומלזפים על העוגות בעודן חמות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
השימוש בקמח כדי להקל בעיבוד הבצק די מקובל. דבקות -יתר היא לרוב עקב מאפייני ספגיה שונים של הקמח או עודף...»»
6
ציון 8
אתמול הכנתי את שבלולי השמרים השאלות שלי והתוצאות כדלקמן :
1. הבצק היה רך מאוד כמעט נוזלי , למרום...»»
5
ראובן מ. (עורך)
אפשר, גם במרגרינה. ההבדל בטעם בהתאם.
4
האם יש אפשרות להשתמש במחמאה במקום חמאה על מנת שהעוגה לא תהיה חלבית?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש יתרונות בשימוש במשפר אפיה כמו תפיחת תנור טובה, חיי מדף ארוכים יותר ועוד, אפשר לאפות את כל מאפי השמרים...»»
1
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בשום פנים ואופן לא, אינני יודע באיזה כוסות אתה משתמש אבל זאת הכמות המדויקת, זה אינו לחם אלא בצק שמרים קר.

שבלולי שמרים במילוי שוקולד

By Published: ספירלות שמרים במלית שוקולד. מאת אבי מ. 4 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: לראש עיסה: 50 גר' שמרים טריים (או 2 כפות יבשים)1 כפית סוכר3/4 כוס מים פושרים1 כף קמחלבצק:6 כוסות קמח1/2 כוס סוכר1/4...... Directions:
מערבבים בקערה קטנה את חומרי ראש העיסה, משהים לתפיחה של 10 דקות. מערבבים את חומרי הבצק פרט לחמאה ומוסיפים את ראש העיסה ומעבדים לבצק רך וגמיש. מוסיפים את החמאה במנות תוך כדי פע...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר