Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 05:35
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת סאברין רום-תפוז

עוגה שמרים ספוגת סירופ בטעם רום.
*מתכון מתוקן בהתאמה לתבנית אחת 24 קפיצית חלולה.     

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7133   

עוגת סאברין רום-תפוז
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לעוגה:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/3 כוס חלב
1 ביצה טרופה
2 חלמונים
3/4 כוס צימוקים או אוכמניות יבשות
לסירופ:
2 כוס סוכר
1כוס מיץ תפוזים או מים
1 כף רום (לא תמצית)
דרך הכנה
  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.
  2. מחממים בסיר את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מניחים לצינון לחום גוף.
  3. יוצקים את תערובת החלב לקערת הקמח ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח, הביצה  והחלמונים כדי ערבוב, מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש במיקסר עוד כ-3 דקות, הבצק רך ודביק.
  4. מוסיפים בערבוב את הצימוקים, מכסים ומניחים לתפיחה כפולה מהנפח המקורי כשעה וחצי.
  5. יוצקים לתבנית טבעת 24 חלולה ומניחים לתפיחה שניה מכוסה ובמקום חמים כ-45 דקות או יותר עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני, אופים כ-25 דקות או עד להשחמה קלה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  7. מצננים בתבנית כ-10 דקות ומעבירים לצלחת הגשה עם דפנות מוגבהות, בשלב זה רצוי ליישן את העוגה במקרר ל-24 שעות או לצנן לחלוטין על הרשת.
  8. מחממים בסיר קטן את חומרי הסירופ בבחישה ועל להבה בינונית עד להמסת הסוכר, יוצקים באיטיות את הסירופ מעל העוגה, מניחים לספיגת הסירופ בעוגה.
הערות
  • ניתן לאפות את העוגה בתבניות אישיות באותו תהליך אך ללא צימוקים, לבצע חתך כ-2 ס"מ מכיפת העוגה לאחר ספיגת הסירופ, להרים מעט ולזלף שמנת מתוקה מוקצפת.
  • ניתן למרוח מעל מעט ריבה טובה מרוככת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ראובן מ. (עורך)
במתכון מצוין לא להשתמש בתמצית הידועה. יש בקבוקי רום כהליים: רום בהיר משמש לשתייה והכנת קוקטיילים, ואילו...»»
5
באיזה רום משתמשים לעוגות סברינה? האם רום אלכהולי בהיר יעשה את העבודה או שיש רום מיוחד לעוגות כמו תמצית וניל, אותו בקבוק.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
180° עד להשחמה קלה.
3
אם עושים מנות אישיות בתבנית סיליקון קוטר 8 ס"מ ליחידה. כמה חום וכמה זמן אפיה משתנה ?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תודה סימה, המתכון תוקן והותאם לתבנית אחת.
1
יש לחלק את הבצק לשתי תבניות 24 או 26,אחת קטנה מידי.

עוגת סאברין רום-תפוז

By Published: עוגה שמרים ספוגת סירופ בטעם רום.
*מתכון מתוקן בהתאמה לתבנית אחת 24 קפיצית חלולה.  מאת אבי מ.
0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לעוגה:2 כוסות קמח 1/4 כוס סוכר1 כף שמרים יבשים1/2 כפית מלח50 גר' חמאה או מרגרינה 1/3 כוס חלב1 ביצה טרופה2 חלמונים3/4 כוס צימוקים ...... Directions:
בקערת המיקסר מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים.מחממים בסיר את החלב והחמאה עד להמסת החמאה, מניחים לצינון לחום גוף.יוצקים את תערובת החלב לקערת הקמח ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, מ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר