Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 10:26
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מג'דרה

תבשיל מזרחי של אורז עם עדשים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12921   

* By Bazel, via Wikimedia Commons
מג'דרה
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 8.5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס עדשים חומים/ירוקים
2 כוסות אורז
1/2 3 כוסות מים
1 כפית מלח
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון טחון
1/8 כפית פלפל שחור
3 בצלים גדולים חתוכים לטבעות דקות
4 כפות שמן
דרך הכנה
  1. משרים את העדשים במים כשעתיים, מסננים ומעבירים לסיר עם מים מעט מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים עד שהעדשים מתרככים אבל לא לגמרי רכים, מסירים מהאש ומסננים.
  3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים לספיגת השמן, מוסיפים את העדשים והמים, מוסיפים את התבלינים ובוחשים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר.
  4. מכסים ומבשלים כ-12 דקות, לא מסירים את המכסה במשך הבישול, בגמר זמן הבישול מסירים את המכסה ומטים את הסיר, אם עדיין נשארו נוזלים ממשיכים בבישול עוד דקה או שתיים.
  5. מכבים את האש ומשאירים כ-5 דקות לספיגת האדים, מסירים את המכסה ובעזרת מזלג מערבבים קלות לאפשר יציאת אדים.
  6. מטגנים במחבת את טבעות הבצל בערבוב עד לקבלת גוון שחום.
  7. מגישים את האורז בצלחת הגשה גדולה ומפזרים את הבצל המטוגן מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
17
ציון 7
הכנתי, אכן טעים.
האורז ארומתי ולא מתובל מדי.
הוספתי עוד בצל אחד, לטעמי אפשר להכין את המנה עם...»»
16
ראובן מ. (עורך)
תלוי בהשריה המקדימה, הם יכולים להתרכך בבישול מהר מאוד, בין 20 דקות לחצי שעה.
15
how much time it takes until the ADASHIM are almost soft?
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט כן.
13
היי אבי, האם אפשר לוותר על הקינמון במתכון זה?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שנה טובה גם לכם.
11
ציון 10
טעים מוצלח ובדיוק כפי שכתוב.
תודה שוב על כל המתכונים שמקלים לי את ראש השנה. שיהיה לכלם חג שמח ומאושר שנת שלום והצלחה.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק כמו בתהליך מעלה רק להאריך מעט את זמן הבישול.
9
אז בהנחה שזה נעשה עם אורז מלא- באיזה שלב יש להכניס את העדשים (לאחר כמה זמן)?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי, בישול האורז מעט ארוך יותר, גם הטעם יהיה מעט שונה.
7
האם ניתן לעשות את המג'דרה גם מאורז מלא (הדורש יותר זמן בישול)?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, מבשלים את האורז עם העדשים החצי מבושלים.

יש שמבשלים את האורז והעדשים בנפרד ומערבבים.
5
האם האורז שמוסיפים לשמן בתחילת המתכון צריך להיות כבר מבושל??



תודה מראש
3
סחתין על הטיפ אתי...
איפה משיגים רוטב חומץ שום?
1
בנוסף לבצל מטוגן שניתן להוסיף למג'דרה ישנה אפשרות של רוטב -סלסה חריפה שמוסיפים לאורז.
לטגן בצל להוסיף...»»
מג'דרה By , 2005-03-29T05:35:46+02:00 מג'דרה תבשיל מזרחי של אורז עם עדשים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1 כוס עדשים חומים/ירוקים 2 כוסות אורז 1/2 3 כוסות מים 1 כפית מלח 1/4 כפית כמון 1/4 כפית קינמון טחון 1/8 כפית פלפל שחור 3 בצלים גדולים חתוכים לטבעו... Instructions: משרים את העדשים במים כשעתיים, מסננים ומעבירים לסיר עם מים מעט מעל גובה העדשים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהעדשים מתרככים אבל לא לגמרי רכים, מסירים מהאש ומסננים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר