אושפלאו - תבשיל אורז בוכרי
תבשיל אורז ובשר נהדר מועשר בגזר וצימוקים.

8 מנות
בישול
לא צוין

קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
1/3 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
750 גר' בשר כבש חתוך לקוביות
4 גזרים קלופים
4 כוסות אורז
150 גר' צימוקים
מלח, פלפל שחור
1/2 5 כוסות מים
3 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
750 גר' בשר כבש חתוך לקוביות
4 גזרים קלופים
4 כוסות אורז
150 גר' צימוקים
מלח, פלפל שחור
1/2 5 כוסות מים
דרך הכנה
מגרדים את הגזר על פומפיה גסה, שוטפים את האורז.
מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את הכבש ומשחימים קלות 5-6 דקות.
מסירים את הסיר מהאש ומרוקנים את תוכנו לקערה.
מרפדים במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר בשכבה אחידה, מחזירים לסיר בעדינות את תערובת הבשר, בשכבה אחידה, מפזרים הפלפל, מעט מלח ואת הצימוקים ומכסים את כל
הכל במחצית השניה של הגזר.
מוסיפים לסיר 1 כוס מים, שמים על האש, מבשלים 4-5 דקות ושוב מסירים מהאש.
מערבבים את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות עם כף גדולה רק את שכבת האורז, כך שכל השכבות האחרות לא ייפגעו. בשלב זה צריכים להישאר מעט מאד מים בסיר, אם יש יותר מדי מבשלים עוד כמה דקות.
מכסים את הסיר היטב (ברדיד אלומיניום ועליו מכסה) ומבשלים עוד כעשרים דקות על האש הנמוכה ביותר. מכבים ומחכים 10 דקות נוספות.
מגישים בקערה גדולה - עם כף גדולה מפזרים את האורז בתחתיתה ועל האורז את שכבות הגזר, הבשר והצימוקים.
מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את הכבש ומשחימים קלות 5-6 דקות.
מסירים את הסיר מהאש ומרוקנים את תוכנו לקערה.
מרפדים במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר בשכבה אחידה, מחזירים לסיר בעדינות את תערובת הבשר, בשכבה אחידה, מפזרים הפלפל, מעט מלח ואת הצימוקים ומכסים את כל
הכל במחצית השניה של הגזר.
מוסיפים לסיר 1 כוס מים, שמים על האש, מבשלים 4-5 דקות ושוב מסירים מהאש.
מערבבים את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות עם כף גדולה רק את שכבת האורז, כך שכל השכבות האחרות לא ייפגעו. בשלב זה צריכים להישאר מעט מאד מים בסיר, אם יש יותר מדי מבשלים עוד כמה דקות.
מכסים את הסיר היטב (ברדיד אלומיניום ועליו מכסה) ומבשלים עוד כעשרים דקות על האש הנמוכה ביותר. מכבים ומחכים 10 דקות נוספות.
מגישים בקערה גדולה - עם כף גדולה מפזרים את האורז בתחתיתה ועל האורז את שכבות הגזר, הבשר והצימוקים.
הערות
המתכון יכול לשמש כתוספת או במנה עיקרית בפני עצמה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- בייגל [אבי מ.] -
- אזני המן שוקולד [אבי מ.] - אזני המן מבצק קקאו במלית שוקולד/אגוזים/חלבה.
- עוגה כושית [כרמית פריד] - עוגת ימי הולדת מעולה!
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- עוגת תמרים משגעת [לימור עמר] - עוגת תמרים משגעת
- עוגת שוקולד תפוז [אבי מ.] -
- עוגת סולת [לינואל] -