Pesto
תפריט
א', 21 ינו 2018, 16:40
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אושפלאו - תבשיל אורז בוכרי

תבשיל אורז ובשר נהדר מועשר בגזר וצימוקים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 23787   

אושפלאו - תבשיל אורז בוכרי
8 מנות
בישול
לא צוין
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
1/3 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
750 גר' בשר כבש חתוך לקוביות
4 גזרים קלופים
4 כוסות אורז
150 גר' צימוקים
מלח, פלפל שחור
1/2 5 כוסות מים
דרך הכנה
מגרדים את הגזר על פומפיה גסה, שוטפים את האורז.

מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את הכבש ומשחימים קלות 5-6 דקות.

מסירים את הסיר מהאש ומרוקנים את תוכנו לקערה.

מרפדים במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר בשכבה אחידה, מחזירים לסיר בעדינות את תערובת הבשר, בשכבה אחידה, מפזרים הפלפל, מעט מלח ואת הצימוקים ומכסים את כל
הכל במחצית השניה של הגזר.

מוסיפים לסיר 1 כוס מים, שמים על האש, מבשלים 4-5 דקות ושוב מסירים מהאש.

מערבבים את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר. מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, מדי פעם מערבבים בעדינות עם כף גדולה רק את שכבת האורז, כך שכל השכבות האחרות לא ייפגעו. בשלב זה צריכים להישאר מעט מאד מים בסיר, אם יש יותר מדי מבשלים עוד כמה דקות.
מכסים את הסיר היטב (ברדיד אלומיניום ועליו מכסה) ומבשלים עוד כעשרים דקות על האש הנמוכה ביותר. מכבים ומחכים 10 דקות נוספות.

מגישים בקערה גדולה - עם כף גדולה מפזרים את האורז בתחתיתה ועל האורז את שכבות הגזר, הבשר והצימוקים.
הערות
המתכון יכול לשמש כתוספת או במנה עיקרית בפני עצמה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
15
ציון 10
פעם ראשונה יצא מהמם וטעים ליקקו את האצבעות
השתמשתי בבשר כבש ללא עצם חבל על הזמן
14
שלום, האם למתכון זה ניתן להשתמש בבשר שריר הזרוע? או שצריך לבשלו זמן ממושך יותר?
13
ראובן מ. (עורך)
לעניות דעתי פשוט מפזרים אותו (ממה שראיתי אצל אהרוני). איזו מילה מצאו לתבלין הזה... :)
12
שלום אבי
זה לא בדיוק קשור למתכון הזה אבל אולי תוכל לעזור: ראיתי במתכון לאורז פרסי כלשהו שמוסיפים...»»
11
ראובן מ. (עורך)
בוודאי. הוא מרכיב עיקרי במאכל, כך שיש להוריד מהאחרים בהתאם.
10
אם אני רוצה לעשות רק עם 2 כוסות אורז האם אני צריכה לשנות איזשהו דבר בשאר הכמויות?
9
ציון 10
אני איתכם חברה זה באמת טעים
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל חלק טוב לצורך הענין, רצוי צוואר או כתף.
7
הי אבי
לאיזה חלק מהבשר כבש אתה מתכוון?כתף,שוק,צוואר?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מכיר את המתכון.
5
מהו המתכון לכבביה?
4
ציון 10
בחג עשיתי אושפלאו ויצא טעים מאוד בזכותך קיבלתי המון תשבוחות תודה רבה
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף בעוף, החלקים המועדפים הם כרעיים, שוקיים וכנפיים.
2
האם ניתן להחליף את בשר הכבש בעוף ובמידה וכן באיזה חלק של העוף
1
כבביה (במטבח)
ציון 10
מאכל חבל על הזמן טעים ביותר

אושפלאו - תבשיל אורז בוכרי

By Published: תבשיל אורז ובשר נהדר מועשר בגזר וצימוקים. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1/3 כוס שמן3 בצלים קצוצים דק2 שיני שום קצוצות750 גר' בשר כבש חתוך לקוביות4 גזרים קלופים4 כוסות אורז150 גר' צימוקיםמלח, פלפל שחור1/2 5 כוסות מים ...... Directions:
מגרדים את הגזר על פומפיה גסה, שוטפים את האורז.מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל והשום עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים את הכבש ומשחימים קלות 5-6 דקות.מסירים את הסיר מהאש ומרוקנים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר