Pesto
תפריט
ה', 15 נוב 2018, 17:49
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריזוטו פיטריות

מנה איטלקית קלאסית של אורז עם פטריות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10439   

ריזוטו פיטריות
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
2 כפות שמן
בצל בינוני, קצוץ דק
100 גר' חמאה
סלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות דק מאד
1/2 3-3 כוסות מרק צח
1 כוס אורז עגול(רצוי מזן אורבוריו)
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל לבן
1/4 כוס פרמזן מגורדת
פלפל שחור טחון טרי
קליפת לימון מגוררת
דרך הכנה
  1. בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן חם 3 דקות, רק עד שיתחיל להזהיב.
  2. מוסיפים 50 גרם חמאה ואת הפיטריות וממשיכים לטגן עוד 3 דקות, מתבלים במלח ובפלפל. בינתיים מחממים היסב את המרק, בסיר נפרד, עד ושיגיע לרתיחה.
  3. ממשיכים לשמור אותו רותח ברתיחה קלה עד סוף הכנת הריזוטו, מוסיפים את האורז לסיר עם הבצל והפיטריות ומוסיפים כוס אחת של מרק רותח לאורז.
  4. בוחשים בכף עץ ומבשלים עד שרוב המרק נספג באורז. מוסיפים עוד כוס מרק רותח וחוזרים על התהליך עד שהאורז עשוי אל-דנטה וברוטב סמיך.
  5. מוסיפים את היין ושארית החמאה וממשיכים לבשל תוך ערבוב, עד להמסת החמאה. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הצורך ובוחשים פנימה את הפרמזן. מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
tommf (מקצוענ/ית)
הי שוש. אני חיממתי אותה לדרגה אחת לפני רתיחה.בהצלחה.
3
צריך להרתיח את השמנת?
1
ציון 10
יש לי את המתכון הזה אנחנו תמיד מבשלים, הוא טעים מאוד. כדאי לנסות.
ריזוטו פיטריות By , 2005-03-29T02:02:50+02:00 ריזוטו פיטריות מנה איטלקית קלאסית של אורז עם פטריות. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמןבצל בינוני, קצוץ דק100 גר' חמאהסלסלת פיטריות שמפיניון פרוסות דק מאד1/2 3-3 כוסות מרק צח1 כוס אורז עגול(רצוי מזן אורבוריו)1/2 כוס יין לבןמלח, פלפל לבן1/4&... Instructions: בסיר בינוני מטגנים את הבצל בשמן חם 3 דקות, רק עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים 50 גרם חמאה ואת הפיטריות וממשיכים לטגן עוד 3 דקות, מתבלים במלח ובפלפל. בינתיים מחממים היסב את המרק, בסיר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר