Pesto
תפריט
ד', 25 אפר 2018, 04:04
110396 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז לבן בסיסי וגיוונים

מתכון בסיסי עם גיוונים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13433   

אורז לבן בסיסי וגיוונים
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס אורז גרגר ארוך מסוג "פרסי" או דומה
3 כפות שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות מים רותחים
דרך הכנה

שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים.

מחממים על להבה בינונית בסיר בינוני את השמן ומכניסים את האורז ומערבבים היטב כדי שיצופה בשמן, מוסיפים את המים החמים והמלח ומערבבים היטב, מורדים ללהבה הנמוכה ביותר מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-10 דקות ללא פתיחה של הסיר.

האורז מוכן כאשר מטים את הסיר מעט על צידו לאחר הבישול ואין נוזלים.

מכסים ומניחים כ-10 דקות ללא בישול, מסירים את המכסה ומפרידים את הגרגרים בעזרת מזלג.


לגיוון אפשר להוסיף אחת מהתוספות יחד עם המים(הכמויות למתכון הבסיסי):
- 1/2 כוס פלפלים קצוצים בצבעים שונים.
- 1/2 כוס גרעיני תירס.
- 2 גזרים בינוניים מגורדים על מגרדת עדינה.
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
- 2 גזרים בינוניים מגורדים + 1/4 כוס צימוקים כהים(להוסיף 1/4 כוס מים).
- 1 כף רסק עגבניות + 1/4 כפית סוכר.
- 1/2 כוס פטריות חתוכות.
- 1/4 כפית כורכום לקבלת אורז צהוב.
- 2 כפות בצל מטוגן (ניתן לטגן בצל קטן קצוץ עם השמן לפני הוספת האורז).

אורז בטעם תפוז

להחליף את המים במיץ תפוזים
להוסיף 1 כפית כוסברה טריה קצוצה
לאחר בישול להוסיף 5 פלחי תפוז ללא הקרום קצוצים גס, לפזר מעל 1/2 כוס אגוזי פקאן קלויים קצוצים.

אורז בטעם עוף

להחליף את המים במרק עוף.
להוסיף 1/2 כוס עוף מבושל חתוך לקוביות
לאחר הבישול...
2 כפות בצל ירוק פרוס(החלק הירוק)
2 כפיות פטרוזילה טריה קצוצה
להוסיף ולערבב בעדינות...
להוסיף בהגשה מעל 2 כפות שקדים מולבנים פרוסים מטוגנים.

אורז בטעם לימון

להשתמש במקום המים ב-1/4 1 כוסות מרק עוף
להוסיף 1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1 כפית שמיר קצוץ

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
לדעתי-אורז לא מתבשל אחרי 10 דקות-אלא 18 דקות.
5
ראובן מ. (עורך)
אין שום קשר
4
לא נהוג שכמות המים תהיה כפולה מכמות האורז?
3
יותר מדי שמן.
מספיק כף על כל כוס אורז.
2
ציון 10
ניתן להוסיף 2 כפות אבקת מרק בצל לאורז חום וטעים או חצי חבילה שמיר קצוץ דק מאוד לקראת תום הבישול - מעדן.
1
ציון 10
אתר מיוחד במינו כמעט כל המתכונים יוצאים מצוין

אורז לבן בסיסי וגיוונים

By Published: מתכון בסיסי עם גיוונים. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 1 כוס אורז גרגר ארוך מסוג "פרסי" או דומה3 כפות שמן לטיגון1/2 כפית מלח1/2 1 כוסות מים רותחים ...... Directions:
שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים.מחממים על להבה בינונית בסיר בינוני את השמן ומכניסים את האורז ומערבבים היטב כדי שיצופה בשמן, מוסיפים את המים החמים והמלח ומערבבים היטב, מורדים ללהבה הנמוכה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר