פאי פקאנים
שתי גירסאות לפאי פקאנים או אגוזים מצוין.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
החומרים לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה
2-3 כפות מים קרים
החומרים למלית גירסה 1:
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
1/2 מיכל שמנת מתוקה, מחוממת מעט
50 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
למלית גירסה 2:
2 כפות קמח
1 כוס סוכר חום מהודק
3 ביצים
1 כוס סירופ תירס
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס
דרך הכנה
- להכין את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק רך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
- לרדד לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, לנקב בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
- להניח רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות ולפזר שעועית יבשה.
- לאפות כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה.
- להמיס את הסוכר עד לגוון חום בהיר, להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה, לאחר מכן את החמאה לבחוש ולבשל עוד כ-2 דקות עד לתערובת אחידה.
- להוסיף את הוניל והאגוזים ולבשל כדקה.
- לצקת לתבנית האפויה חלקית, לשטח את המילוי.
- להכניס לתנור ולאפות כ-25 דקות.
- להוציא ולצנן על רשת.
לגירסה 2:
- לא אופים אפיה מוקדמת של תחתית הפאי, רק מרדדים ומשטחים בתבנית.
- מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר והקמח.
- מוסיפים את הביצים, הסירופ והמלח ומערבבים היטב, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
- יוצקים על תחתית הבצק בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-175° כ-45 דקות או עד שסכין הננעצת בחצי המרחק בין המרכז לדפנות יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
- ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי מלך או כל תערובת אגוזי מלך, פקאנים ואגוזי לוז.
- מגישים בטמפרטורת החדר או מחומם קלות עם כדור גלידת וניל וקצפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- נזיד עדשים [אבי מ.] - כמנה או תוספת למנה עיקרית
- פיצת בשר תורכית [אבי מ.] - פיצה נהדרת עם בשר טחון מתובל.
- אוסובוקו ביין אדום [tommf] - בקשו מהקצב לחתוך חתיכות במשקל 350-400 גרם כל אחת
- פילה סלמון בתנור [גן ירק] - מעדן בריא בקלי קלות
- סלט פסטה יווני [אבי מ.] -
- פטוצ'יני ברוטב פטריות בשמנת מוקרם [מירי 1] - איטריות ברוטב פטריות
- עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -