Pesto
תפריט
ב', 20 פבר 2017, 17:50
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי פקאנים

שתי גירסאות לפאי פקאנים או אגוזים מצוין.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13278   

פאי פקאנים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים

החומרים לבצק: 
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
4 כפות אבקת סוכר
100 גר' מרגרינה/חמאה
2-3 כפות מים קרים


החומרים למלית גירסה 1:
1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר
1/2 מיכל שמנת מתוקה, מחוממת מעט
50 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס

למלית גירסה 2:
2 כפות קמח
1 כוס סוכר חום מהודק
3 ביצים
1 כוס סירופ תירס
50 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
300 גר' אגוזי פקאן קלויים קצוצים גס

דרך הכנה
  1. להכין את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק רך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון.
  2. לרדד לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, לנקב בעזרת מזלג את תחתית הפאי.
  3. להניח רדיד אלומיניום על התחתית והדפנות ולפזר שעועית יבשה.
  4. לאפות כ-15 דקות בלבד ב175° או עד להזהבה.
  5. להמיס את הסוכר עד לגוון חום בהיר, להוסיף בזהירות את השמנת המתוקה, לאחר מכן את החמאה לבחוש ולבשל עוד כ-2 דקות עד לתערובת אחידה.
  6. להוסיף את הוניל והאגוזים ולבשל כדקה.
  7. לצקת לתבנית האפויה חלקית, לשטח את המילוי.
  8. להכניס לתנור ולאפות כ-25 דקות.
  9. להוציא ולצנן על רשת.

 

לגירסה 2:

  1. לא אופים אפיה מוקדמת של תחתית הפאי, רק מרדדים ומשטחים בתבנית.
  2. מערבבים היטב את החמאה עם הסוכר והקמח.
  3. מוסיפים את הביצים, הסירופ והמלח ומערבבים היטב, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
  4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
  5. יוצקים על תחתית הבצק בתבנית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-175° כ-45 דקות או עד שסכין הננעצת בחצי המרחק בין המרכז לדפנות יוצאת יבשה.
  7. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
  • ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי מלך או כל תערובת אגוזי מלך, פקאנים ואגוזי לוז.
  • מגישים בטמפרטורת החדר או מחומם קלות עם כדור גלידת וניל וקצפת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
29
ראובן מ. (עורך)
אם הכוונה לאגוזים מקורמלים, אלה בדרך כלל מופיעים כציפוי/גימור.
הכנתם: ממיסים סוכר ומים/חמאה עד לקבלת...»»
28
בס"ד
רציתי לשאול מה ההבדל בין שני סוגי הפאי?
אני הרבה זמן מחפשת מתכון של פאי שאכלתי..שבו המילוי...»»
27
הכנתי שוב את הפאי הפעם לפי גירסה 2 , לא היה לי סירופ תירס אז שמתי דבש סילאן יצא ממש טעים והפאי פריך וטעים מאוד
26
ערב טוב .
האם אפשר להחליף את הסירופ תירס ברוטב מייפל ?
ואם כן האם צריך להוריד בכמות הסוכר ?
תודה מראש .
24
ציון 10
עוגה טובה מאוד. תודה!
23
ציון 10
הכנתי את הפאי לפי הגירסה הראשונה , פאי טעים ומוצלח . בטעם של עוד .
22
ראובן מ. (עורך)
לא משמעותי ממש, אבל את יכולה להוריד 1 כף סוכר לכל 100 גרם פקאן.
21
יש לי פקאן מסוכר
האם להוריד את כמות הסוכר אם כן לכמה?
20
ראובן מ. (עורך)
ניתן להחליף בתחליב אחר. המלית מתאימה גם לתחתית מוכנה.
19
האם ניתן להחליף את השמנת בקצפת פרווה.
האם ניתן להשתמש בגירסא ב' עם פאי מוכן שקונים
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפיה עיוורת היא מה שמתואר בסעיפים 2,3,4 במתכון למעלה, אפיה מוקדמת או לפעמים חצי אפיה של תחתית הפאי לפני מילוי.
17
שלום אבי ראיתי תוכנית בטלויזיה על פאים וביקשו לפני הוספת המלית לאפות את הבצק אפיה עיוורת מה הכונה?
15
סליחה טעות
סירופ סוכר= הכוונה לסירופ תירס.
14
הרוטב= הכוונה למלית מספר 2
אמרת שניתן להשתמש בגלוקוזה במקום סירופ תירס.
אבל הגלוקוזה שלי היא...»»
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
איזה רוטב?
12
אבי היי
ברצוני להשתמש בגלוקוזה .
אבל היא רק 43%.
והרוטב יוצא דליל מידי .כיצד ניתן לעבות את הרוטב שיהיה סמיך??
10
ציון 10
הפאי יצא מעולה תודה לך אבי. עפרה ארה"ב
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, 3/4 כוס גלוקוזה והשאר להשלמה לכוס במים.
8
היי אבי
אפשר להחליף את סירופ התירס בגלוקוזה?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה יתכן לפעמים בגלל אפיה לא אחידה בתנור, ניתן בהחלט לאפות אפיה עיוורת כמו במתכון הראשון ולהקפיד שהשוליים...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
איזה ביצה?
4
מה עים הביצה בבצק? תודה מיכל.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
השעועית משמשת כ"משקל" באפיה מוקדמת של תחתית פאי, מפזרים על רדיד האלומיניום.
2
מה קורה פה??? כל עוגה יותר פגזית כל הכבוד!!!!!!!!
1
מה פשר השעועית היבשה ואיפה להניח???
תודה יש לך מתכונים פיגוזיים

פאי פקאנים

By Published: שתי גירסאות לפאי פקאנים או אגוזים מצוין. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: החומרים לבצק: 1/2 1 כוסות קמחקורט מלח4 כפות אבקת סוכר100 גר' מרגרינה/חמאה2-3 כפות מים קריםהחומרים למלית גירסה 1:1/2 1...... Directions:
להכין את הבצק בלישת כל החומרים, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק רך יש לצנן מעט במקרר עטוף בניילון. לרדד לעיגול בגודל תבנית ודפנות פאי 24, לשטח בתבנית פאי, לנקב בעזרת מזלג את תחתית הפאי. ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר