Pesto
תפריט
ו', 22 ספט 2017, 13:00
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת צימוקים

עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14626   

עוגת צימוקים
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
125 גר' חמאה או מרגרינה רכה
125 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל
3 ביצים
250 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות חלב
2 כפות רום(משקה)
200 גר' צימוקים לחים
דרך הכנה

מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים תבנית מאורכת(אינגליש).

יוצקים את הרום על הצימוקים בקערה קטנה, מניחים לספיגת הנוזל.

מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.

מקציפים את החמאה עם הסוכר וסוכר הוניל לקציפה בהירה וקלה, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תערובת הקמח והחלב, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הצימוקים ומקפלים לתערובת עד לפיזור אחיד בתערובת.

יוצקים לתבנית ואופים 60 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

מוציאים ומצננים 10 דקות על רשת, מוציאים מהתבנית לצינון מלא.

הערות
ניתן להשרות את הצימוקים במעט מים חמים לספיגה וריכוך במקום הרום, לסנן מהמים לפני ההוספה לתערובת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 9
הכנתי את העוגה , יצאה נפלא וטעימה , אך נוצרה בעיה אחת , כל הצימוקים צנחו לעוגה כלפי מטה , ולא כפי שאמור להיות . מה הסיבה ???
7
ראובן מ. (עורך)
אין צורך אם הצימוקים התנפחו וספגו את הרום
6
האם להוסיף את נוזלי הרום גם לעוגה ביחד עם הצמוקים
5
ראובן מ. (עורך)
תפיחת יתר יכולה להיות כתוצאה מתגובה של אבקת האפיה עם מרכיב חומצי במתכון או חום לא סדיר, או המתנה ממושכת...»»
4
ניסיתי לפי הכמויות שרשמתם והעוגה גלשה.... מה הסיבה ?
3
ראובן מ. (עורך)
125 גר' סוכר = 3/4 כוס בערך
250 גר' קמח = 1/4 חבילה של 1 ק"ג, 1 ו-3/4 כוס~
2
אודם (מקצוענ/ית)
אבקש לדעת מה הכמויות בכוסות לגבי הסוכר והקמח. זה נשמע מתכון טוב מאד וטעים.
1
עוגה טעימה עם קפה ובלעדיו וקלה מאוד להכנה. תודה על המתכון. מומלץ.

עוגת צימוקים

By Published: עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה. מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 125 גר' חמאה או מרגרינה רכה125 גר' סוכר1 שקית סוכר וניל3 ביצים250 גר' קמח2 כפיות אבקת אפיהקורט מלח2 כפות חלב2 כפות רום(משקה)200 גר' צימוקים לחים ...... Directions:
מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים תבנית מאורכת(אינגליש). יוצקים את הרום על הצימוקים בקערה קטנה, מניחים לספיגת הנוזל. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד. מקצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר