Pesto
תפריט
ש', 19 אוג 2017, 08:20
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות שבלול וניל שוקולד

עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19917   

עוגיות שבלול וניל שוקולד
40 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[7 מדרגים]
 
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
2 כוסות 2+ כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
30 גר' שוקולד מריר מומס
מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
דרך הכנה
  1. מקציפים בקערה את החמאה או המרגרינה עם הסוכר, תמצית הוניל והביצה עד לקבלת תערובת בהירה.
  2. מוסיפים את החלב ואת הקמח המנופה לאט לתוך התערובת.
  3. מחלקים את התערובת לשני חלקים.
  4. מוסיפים את השוקולד המומס לאחד החלקים.
  5. אוספים כל חלק לכדור ועוטפים בניילון, מקררים במקרר עד שבצקים נוחים לרידוד, בערך כשעה.
  6. זורים מעט אבקת סוכר על נייר אפיה, מרדדים כל חלק למלבן בגודל 30x22 ס"מ.
  7. מניחים את המלבן עם בצק השוקולד על המלבן הבהיר, מסירים את הנייר ומגלגלים את שני המלבנים יחד מהצד הארוך לגלילה הדוקה.
  8. עוטפים בניילון ומקררים במקרר 3 שעות.
  9. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  10. מסירים את הניילון מהגלילה ופורסים בעזרת סכין חדה פרוסות בעובי 1/2 ס"מ, מניחים את הפרוסות על נייר אפייה בתבנית תנור במרחק 2.5 ס"מ בין העוגיות.
  11. אופים 12-15 דקות עד להשחמה קלה בשוליים, מוציאים ומצננים על רשת.
  12. שומרים בכלי סגור לאחר הצינון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
33
ראובן מ. (עורך)
אכן
32
כמה קמח צריך? 2 כוסות ועוד 2 כפות?
31
ראובן מ. (עורך)
לא במתכון הזה. לא מתאים. גם החמאה אסור שתהיה מיימית.
30
ראובן שלום
האם ניתן להמיר את החמאה או המרגרינה בשמן בשילוב עם מיץ תפוזים?
תודה מראש
29
ראובן מ. (עורך)
זה רשום במפורש, וגם נענה פעם אחת למטה.
28
מתי להוסיף את האבקת אפיה? יחד עם הקמח?
27
ציון 10
יצא מעולה!!!!
הוספתי לבצק השוקולד גם 2 כפות ממרח נוטלה
26
ראובן מ. (עורך)
ניתן להמיר, ראי לוח המרות -> פרווה
25
auzv (במטבח)
החלב כ"כ משנה או שניתן להמיר בנוזל אחר?
24
ראובן מ. (עורך)
1. לקמח קלות את המערוך
2. אפשר ליצור גליל גדול יותר
3. לבן רגיל
22
ציון 10
העוגיות יצאו גם יפות וגם טעימות.
21
ציון 10
ברידוד, הבצק נדבק למערוך אך אם מניחים עליו ניילון נדבק ומרדדים,זה לא נדבק וזה כה פשוט.
יצא משהו, העוגיות כל כך יפות
20
ראובן מ. (עורך)
זה רשום במרכיבים כהכנה ראשונית.
19
ציון 10
מה עם אבקת אפיה?
כתוב בחומרים ולא בהוראות הכנה...
להוסיף? מתי?
18
ברנדי (במטבח)
ציון 10
יצאו כמו בתמונה!!
מקווה שישאר משהו לשבת הקרובה?!
17
ראובן מ. (עורך)
מספיק כדי שהחמאה/מרגרינה תתקשה ועוד קצת.
16
ברנדי (במטבח)
הבצק יצא מצוין! שכחתי ממנו, כך שהיה במקרר 4 שעות לפני הרידוד והיה פשוט כיף לעבוד איתו, כעת לפני האפיה,...»»
13
אני נוהגת להניח עיגול בצק שוקולד על עיגול בצק בהיר ואז בזהירות לרדד את שני הבצקים יחד ואז עלה הבצק יוצא אחיד בשני צבעים יחד.
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוסיפי עוד כף חלב לתערובת השוקולד, הבצק היה כנראה יבש מדי.
11
אבי שלום,
בזמן שניסיתי להניח את בצק השוקולד על בצק הוניל, השוקולד פשוט התפרק לי.
בסופו של דבר...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קל מאד - מניחים 2 סרגלים בגובה הרצוי משני צידי הבצק ובמרחק באורך המערוך, מעבירים את המערוך על הסרגלים...»»
8
העוגיות יצאו מצויינות! כולם אהבו...
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מוסיפים מעט קמח לבצק.
6
הכדורים שלי מאד דביקים גם אחרי כמה שעות במקרר, מה עושים?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שבועיים בכלי סגור.
4
כמה זמן הן מחזיקות מעמד אחרי אפיה?
3
העוגיות טעימות!!!! פריכות ,לא יותר מדי מתוקות...ממש אהבו!!
2
העוגיות מוצלחות ביותר.
כולם אהבו וגם ביקשו את המתכון
1
ציון 10
עוגיות נהדרות !

עוגיות שבלול וניל שוקולד

By Published: עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 7 גולשים תזמון: Yield: 40 Ingredients: 200 גר' חמאה או מרגרינה בטמפ' החדר 2/3 כוס סוכר1 ביצה1 כפית תמצית וניל2 כפות חלב2 כוסות 2+ כפות קמח1 כפית אבקת אפיה30 גר' שוקולד מריר מומסמנפים את הקמח ואבקת האפיה. ...... Directions:
מקציפים בקערה את החמאה או המרגרינה עם הסוכר, תמצית הוניל והביצה עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים את החלב ואת הקמח המנופה לאט לתוך התערובת. מחלקים את התערובת לשני חלקים...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר