Pesto
תפריט
ה', 29 יונ 2017, 03:35
110384 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס עם מעטה פריך ופנים רך, מתכון של Alice Medrich    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 27774   

עוגיות שוקולד צ'יפס
30 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
240 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס דחוסה סוכר חום
1 כפית מלח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות שוקולד ציפס
1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח והסודה לשתיה.
    ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מסירים מהאש ומסיפים את שני סוגי הסוכר והמלח ומערבבים.
  2. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים.
  3. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים רק עד שהתערובת רטובה, מניחים בצד עד שהתערובת קרה לחלוטין.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים, מכסים את הקערה בניילון ומאחסנים במקרר לשעתיים לפחות רצוי ללילה שלם.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים מעט בטמפרטורת החדר, מניחים כף מלאה תערובת על תבנית לא משומנת וללא נייר אפיה במרחק 8 ס"מ אחת מהשניה, העוגיות מתרחבות באפיה.
  7. אופים כ-10 דקות או עד להשחמה של קצוות העוגיות.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית כ-3 דקות, מניחים לצינון על רשת.

    מקור המתכון - Alice Medrich's Cookies and Brownies.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
32
ראובן מ. (עורך)
או עודף חומרי התפחה או מחסור בחמאה, כנראה.
31
למה כשאני מכינה עוגיות שוקולד צ'יפס העוגיות מתנפחות ולא יוצאות שטוחות?
30
ציון 10
מעולה!!!
28
ראובן מ. (עורך)
כלי אטום. מומלץ עד שבועיים, אם שומרים על מינימום פתיחה של הכלי. בטמפ' החדר זה מתאים גם לתכולת שוקולד.
26
אם אני רוצה להחליף את החמאה במרגרינה... כמה גרם מרגרינה אני שמה? 240 גר?
25
אוקיי. תודה!
24
ראובן מ. (עורך)
התערובת שומנית דיה כדי לא להידבק. אפשר לשים נייר אפיה אם רוצים.
23
למה לא להשתמש בנייר אפייה?! העוגיות לא ידבקו לתבנית?
22
ראובן מ. (עורך)
כשיש ביצים (או חומר התפחה אוורירי אחר) זה אפשרי, אבל הטעם שונה. פחו?ת לטעמי. "לוח המרות".
21
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? וכמה?
20
ראובן מ. (עורך)
לא
19
ציון 10
עוגיות נהדרות משהו במרקם עושה אותם מיוחדת!!! האם ניתן לאפות הכל כמו עוגה? אשמח לתשובה
18
למה רשום במתכון לא להשתמש בנייר אפיה? מה הבעיה בכך?
17
ראובן מ. (עורך)
שקדים, קוקוס,בוטנים ועוד, לפי הטעם. ראי בנוסף בחיפוש אחר תגובות באתר ("אגוזים")
16
רציתי לברר אם אפשר להכין את העוגיות ללא אגוזים, פשוט אצלי לא אוהבים ומה אפשר לשים במקום האגוזים?
15
תמר החמודה (מקצוענ/ית)
ציון 10
מאוד טעים!
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הסודה לשתיה מעניקה את הייחודיות לעוגיות ולוא דווא לצורך התפחה.

ניתן להמיר ב-2 כפיות אבקת אפיה אבל זה כבר יהיה שונה.
13
הי אבי. האם ניתן לוותר על הסודה לשתיה, או לחילופין להוסיף משהו אחר? אני שואלת בשל טעם הלוואי של הסודה לשתיה. תודה מראש
12
ציון 10
מתכון נפלא וקל להכנה כדי לקצר את זמן ההמתנה במקרר הכנסתי את העיסה למקפיא לשעה יצא מעולה!!!
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב בסעיף 3.
10
כתוב שמנפים אבל לא מתי להכניס אותו לסיר
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב במשפט הראשון בדרך ההכנה.
8
למה לא כתוב בדרך ההכנה מה לעשות עם האבקת סודה לשתיה???
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן בהחלט.
6
יש לי שאלה: אני יכולה במקום החמאה לשים מרגרינה?
5
ראובן מ. (עורך)
גם לי הן היו מתפשטות מדי, ומאז אני מקרר את הבצק בסבלנות. לאחר מכן יש לעבוד במהירות יחסית, ולא להניח על משטח משומן.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין חמאת קקאו ולא משפרי אפיה בעוגיות גם לא המתועשות, נסה להכניס את העוגיות לקרור עד להתקשות לפני האפיה.
3
כקורא נלהב וותיק של האתר רציתי לשאול: ברצוני להכין עוגיות שוקולד-צ'יפס אני מכיר את המתכון באתר אך עדיין...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית תודה על ההערות...
זה המתכון המקורי, כמובן שניתן להפחית את כמות הסוכר או לחלק ליותר עוגיות...»»
1
יש לי מספר הערות: כמות הסוכר כפולה ניתן להפחית בחצי (רק סוכר חום) דבר נוסף ניתן לדעתי להגדיל את כמות...»»

עוגיות שוקולד צ'יפס

By Published: עוגיות שוקולד צ'יפס עם מעטה פריך ופנים רך, מתכון של Alice Medrich מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 30 Ingredients: 1/4 2 כוסות קמח 1 כפית אבקת סודה לשתיה240 גר' חמאה3/4 כוס סוכר3/4 כוס דחוסה סוכר חום1 כפית מלח2 ביצים גדולות1 כפית תמצית וניל2 כוסות שוקולד ציפס1 ...... Directions:
מנפים את הקמח והסודה לשתיה.ממיסים את החמאה בסיר קטן על להבה בינונית, מסירים מהאש ומסיפים את שני סוגי הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים. מוסי...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר