Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:14
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סהרוני דבש

רוגלאך מבצק שמרים מועשר בדבש.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5791   

סהרוני דבש
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר
1 כף שמרים (25 גר' שמרים טריים)
50 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/4 כוס דבש
1/2 כוס חלב חמים
1 ביצה טרופה
2-3 כוסות קמח
1 חלמון + כף מים למריחה
סוכר לציפוי
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים במים עם הסוכר, מניחים לתסיסה.
  2. בקערה קטנה מערבבים את החמאה, הדבש, החלב והביצה, מוסיפים את תערובת השמרים המותססת, מערבבים, מוסיפים 2 כוסות קמח, מערבבים ומוסיפים עוד קמח לפי הצורך עד לקבלת בצק רך ולא דביק, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק, ניתן לעשות את כל הפעולה בקערת המיקסר עם וו הלישה.
  3. יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  4. תופחים על הבצק ומחלקים ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 30 ס"מ, חותכים כל עיגול ל-4 גזרות, מגלגלים כל גיזרה לסהרון, מורחים כל סהרון במעט חלמון טרוף עם מים, מגלגלים בסוכר ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
  5. מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מכניסים ואופים כ-20 דקות עד לגוון שחום קל, מוציאים ומצננים על רשת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
הכנתי את הסהרונים יצא נחמד
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עד 3 כפות סוכר.
6
כמה סוכר אתה מציע להוסיף שיהיה מתוק אבל לא יתר על המידה?
5
תודה על התשובה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הסהרונים לא אמורים להיות מאד מתוקים אבל תמיד ניתן להוסיף עוד מעט סוכר (לא דבש) לתערובת הבצק לפי הטעם.
3
ציון 10
שלום אבי פסטו

הכנתי אותם הבצק יצא נהדר אל לא מספיק מתוק

למה זה יצא לא מספיק מתוק

תודה מראש
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
היה כתוב כ-3 כוסות קמח, תוקן להבהרה גם בחומרים וגם בדרך ההכנה.
1
בסה"כ במרשם 2 כוסות קמח או 3? מאחר ובמרכיבים כת' 3 ובהכנה 2.

סהרוני דבש

By Published: רוגלאך מבצק שמרים מועשר בדבש. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 1/4 כוס מים חמימים 1 כפית סוכר1 כף שמרים (25 גר' שמרים טריים)50 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/4 כוס דבש1/2 כוס חלב חמים1 ביצה טרופה2-3 כוסות קמח1 חלמון + כף ...... Directions:
ממיסים את השמרים במים עם הסוכר, מניחים לתסיסה.בקערה קטנה מערבבים את החמאה, הדבש, החלב והביצה, מוסיפים את תערובת השמרים המותססת, מערבבים, מוסיפים 2 כוסות קמח, מערבבים ומוסיפים עוד קמח ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר