Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:56
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עגבניות וריחן בחומץ בלסמי

סלט בניחוח איטלקי קל הכנה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8054   

עגבניות וריחן בחומץ בלסמי
4 מנות
בריאות
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים

4 עגבניות בינוניות, עם הגבעול
1/2 בצל סגול, בינוני
2 בצלים ירוקים קטנים כולל החלק הירוק
1 גבעול גדול של ריחן (בזיליקום)
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כף (או לפי הטעם) חומץ בלסמי
מלח

דרך הכנה

פורסים את העגבנייה לרוחבה לפרוסות בעובי בינוי. מסדרים את הפרוסות על צלחת עגולה שטוחה כך שיחפפו מעט זו את זו. פורסים דק מאוד את הבצל הסגול, וקוצצים דק את הבצל הירוק. חותכים את עלי הריחן לרצועות דקות. מפזרים על העגבניות באופן שווה. מזלפים
את שמן הזית מעלה עגבניות, ובסוף את החומץ הבלסמי. זורים על הכל מעט מלח (עדיף מלח גס שנטחן מעל לעגבניות במטחנה מיוחדת.

אפשר להכין חצי שעה מראש ולתת לטעמים להתמזג.

 

עגבניות וריחן בחומץ בלסמי By , 2005-03-28T21:14:03+02:00 עגבניות וריחן בחומץ בלסמי סלט בניחוח איטלקי קל הכנה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 4 עגבניות בינוניות, עם הגבעול1/2 בצל סגול, בינוני2 בצלים ירוקים קטנים כולל החלק הירוק1 גבעול גדול של ריחן (בזיליקום)2 כפות שמן זית כתית מעולה1 כף (או לפי הטעם) חומץ בלסמי... Instructions: פורסים את העגבנייה לרוחבה לפרוסות בעובי בינוי. מסדרים את הפרוסות על צלחת עגולה שטוחה כך שיחפפו מעט זו את זו. פורסים דק מאוד את הבצל הסגול, וקוצצים דק את הבצל הירוק. חותכים את עלי הריחן לרצועות דקות...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר