Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 01:53
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט אספרגוס יווני

סלט עשיר ומזין.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11518   

סלט אספרגוס יווני
4 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים

1/2 קג' אספרגוס טרי
1/2 כוס אפונה טריה או קפואה
200 גר' גבינת פטה מפוררת
100 גר' זיתים שחורים מגולענים פרוסים
6 צנוניות פרוסות
12 עגבניות שרי חצויות

לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 שן שום כתושה
פלפל שחור גרוס

דרך הכנה

מבשלים או מאדים את האספרגוס עם האפונה 3 דקות עד להתרככות קלה, מוציאים ושוטפים מיד במי קרים ומסננים.

מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.

מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הזיתים, העגבניות והצנוניות הפרוסות, מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ויוצקים את הרוטב.

מערבבים קלות ומגישים.

 

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש ברוטב לכל סלט.
5
זה רוטב שאפשר לשים גם בסלט קיסר?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, הבישול נועד בין היתר לפיסטור הביצים, לשים לב לא להגיע למצב של ביצים מקושקשות, לערבב בחימום עד לקבלת סמיכות כמו מיונז.
3
אבי תודה! הפעולה הזו מבשלת את הביצים כך שלא ישארו ,חיות"?
1
אבי ערב טוב! אני רוצה להכין אספרגוס טרי חלוט כתוספת בצלחת לצלי בשר.אני בדרך כלל מכינה רוטב כמו שציינת,...»»
סלט אספרגוס יווני By , 2005-03-29T04:26:44+02:00 סלט אספרגוס יווני סלט עשיר ומזין. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' אספרגוס טרי1/2 כוס אפונה טריה או קפואה200 גר' גבינת פטה מפוררת100 גר' זיתים שחורים מגולענים פרוסים6 צנוניות פרוסות12 עגבניות שרי חצויותלרוט... Instructions: מבשלים או מאדים את האספרגוס עם האפונה 3 דקות עד להתרככות קלה, מוציאים ושוטפים מיד במי קרים ומסננים.מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת סגורה.מעבירים לקערת הגשה ומוסיפים את הזיתים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר