Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 09:15
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת ג'רבו

עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11606   

עוגת ג'רבו
30 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לבצק:
1/2 1 כף שמרים יבשים
1/2 4 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה רכה
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
1 כוס חלב או מים פושרים

למלית:
300 גר' אגוזים קצוצים דק
1 כוס סוכר
ריבה טובה למריחה

לציפוי:
3 כפות מים
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
50 גר' מרגרינה

דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים היבשים ב-1/2 כוס מהנוזלים, מניחים לתסיסה.
  2. בקערת המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ויתרת הנוזלים, מתחילים בלישה במהירות נמוכה ומוסיפים את המרגרינה ושאר חומרי הבצק.
  3. מגבירים את המהירות עד לקבלת בצק חלק וגמיש, יתכן שיהיה צורך בהוספת מעט נוזלים או קמח.
  4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 1 ס"מ, משטחים עלה ראשון על תחתית תבנית מרובעת משומנת קלות.
  5. מערבבים את האגוזים עם הסוכר, מורחים על כל שכבה פרט לשכבה העליונה מעט ריבה, מפזרים את תערובת האגוזים ומכסים בשכבת בצק נוספת.
  6. מהדקים את קצות הבצק בכדי לאטום את העוגה, מנקבים את העוגה עם מזלג לעומקה בכל שטח העוגה ומניחים לתפיחה של שעתים.
  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות.
  8. מוציאים מצננים.
  9. להכנת הציפוי, בסיר קטן מחממים את המים, הסוכר והקקאו עד להמסת הסוכר וקבלת סירופ שוקולד, מסירים מהאש ומוסיפים את המרגרינה בבחישה עד להמסתה.
  10. יוצקים את הציפוי על העוגה האפויה ומחליקים.
  11. חותכים את העוגה לריבועים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ראובן מ. (עורך)
קריוטוש זה בצק שמרים עם ביצים. עדיף להיצמד למתכון המתאים.
4
האם ניתן להכין ממתכון עוגת שמרים בסיסי, קיורטוש???
3
בעוגת הפלודן יש פרג ולא בגרבו
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אולי, אבל בעוגת ג'רבו מקורית אין פרג.
1
מה עם שכבת הפרג?! בעוגת ג'רבו אמיתית יש עם מילוי פרג המורכב מ:200 גרם פרג
כוס סוכר
כוס חלב...»»
עוגת ג'רבו By , 2005-03-28T21:17:20+02:00 עוגת ג'רבו עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי. Prep Time: PT20M Cook time: Yield: 30 Tags: none Ingredients: - לבצק:1/2 1 כף שמרים יבשים1/2 4 כוסות קמח100 גר' מרגרינה רכה1/2 כוס סוכר2 ביצים1 שקית סוכר ונילקורט מלח1 כוס חלב או מים פושרים ... Instructions: ממיסים את השמרים היבשים ב-1/2 כוס מהנוזלים, מניחים לתסיסה. בקערת המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ויתרת הנוזלים, מתחילים בלישה במהירות נמוכה ומוסיפים את המרגרינה ושאר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר