Pesto
תפריט
ד', 19 דצמ 2018, 00:15
110410 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת אגוזים מתובלת

עוגת אגוזים עשירה ומתובלת בתבלינים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8845   

עוגת אגוזים מתובלת
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ציפורן טחונה
250 גר' אגוזי מלך
125 גר' חמאה רכה
110 גר' סוכר חום בהיר
4 ביצים גדולות מופרדות
1/4 כוס ברנדי
150 גר' קמח תופח
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח

לסירופ:
3 כפות דבש
4 כפות ברנדי
2 מקלות קינמון

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפיה.
  2. טוחנים את אגוזי המלך דק אך לא לאבקה.
  3. בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת קלה, מוסיפים את החלמונים אחד אחר השני, מוסיפים את הקינמון הטחון, הציפרון, מוסיפים את הברנדי כף אחר כף תוך כדי הקצפה.
  4. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף גמיש ויציב ומקפלים לתערובת בקערה לסירוגין עם האגוזים הטחונים והקמח.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית 24 קפיצית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לאפיה של 40 דקות או עד שהעוגה עלתה יפה וקפיצית למגע, מוציאים מהתנור ומניחים בצד, משאירים את העוגה בתבנית.
  6. בזמן האפיה מכינים את הסירופ, מחממים בסיר קטן את הדבש, הברנדי ומקלות הקינמון בתוספת 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה, מכבים ושומרים על הסירופ חם, כאשר העוגה עדיין חמה דוקרים את כיפת העוגה בעזרת קיסם בכל שטחה העליון לעומקה ויוצקים את הסירופ החם מעל, מניחים לצינון ומעבירים לצלחת הגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 9
עוגה מעולה-חוסלה תוך שעות. אבל לקח הרבה זמן להכין, בגלל הדרישה לשלוש קערות שונות...
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן, תודה.
1
יש כנראה טעות במתכון לגבי החלמונים נא לעדכן.
עוגת אגוזים מתובלת By , 2005-03-28T21:17:06+02:00 עוגת אגוזים מתובלת עוגת אגוזים עשירה ומתובלת בתבלינים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 1/2 כפית קינמון טחון 1/2 כפית ציפורן טחונה250 גר' אגוזי מלך125 גר' חמאה רכה110 גר' סוכר חום בהיר4 ביצים גדולות מופרדות1/4 כוס ברנדי150 גר' קמח תופח1 ... Instructions: מחממים את התנור לחום בינוני. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפיה. טוחנים את אגוזי המלך דק אך לא לאבקה. בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת קלה, מוסיפים את החל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר