Pesto
תפריט
ש', 29 אפר 2017, 16:34
110380 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פלפלים ממולאים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 26297   

פלפלים ממולאים
10 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[5 מדרגים]
 
מרכיבים

10 פלפלים ירוקים מהזן הבהיר
1/2 קג' בשר טחון
1 כוס אורז מהזן הארוך שטוף ומסונן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
מעט שמן לטיגון

לרוטב:
1 בצל גדול קצוץ
4 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית סוכר
2 שיני שום כתושות
2-3 כוסות מים

דרך הכנה
  1. שוטפים את הפלפלים ומסירים את הבסיס, שומרים את הבסיסים בצד.
  2. מנקים את תוך הפלפלים מגרעינים וקרומים לבנים ומבצעים חתך/נקב קטן עם קצה הסכין בתחתית כל פלפל לחדירת הרוטב לעומק הפלפל.
  3. מבשלים את האורז במים בגובה האורז דקה בלבד לאחר רתיחת המים, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  4. מערבבים בקערה את הבשר הטחון, האורז, רסק העגבניות, הבצל המטוגן,המלח והפלפל, מערבבים היטב בכדי שלא יהיו גושי בשר גדולים.
  5. ממלאים את הפלפלים במלית, לא דחוס מדי, מטגנים את הפלפלים מכל הצדדים עד להשחמה קלה, נזהרים כשהופכים שהמלית לא תצא. מוצאים ומכינים באותו מחבת את הרוטב.
  6. מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד קבלת רוטב סמיך, אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
  7. מסדרים את הפלפלים בכלי בישול רחב שיכול להכיל את כל הפלפלים בשכבה אחת. מכסים כל פלפל ב"מכסה" הבסיס, הפלפלים חייבים להיות מונחים על צידם ובצפיפות בכדי שלא יתפרקו בבישול.
  8. יוצקים את הרוטב על הפלפים ומוסיפים עוד מים אם יש צורך עד לכיסוי מלא של הפלפלים ומבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
  9. בודקים מדי פעם באם יש צורך להוסיף עוד מים, לקראת סוף הבישול לא מוסיפים מים ומניחים לרוטב להספג כולו.

    - ניתן להכניס את הפלפלים והרוטב לכלי עמיד בחום לאפיה בתנור בחום בינוני בחצי שעה האחרונה או יותר לקבלת פלפלים אפויים ושחומים.

    - ניתן גם כן לבצע את כל הבישול בתנור ולכסות בשעה הראשונה ברדיד אלומיניום - הדרך הקלאסית להכנת פלפלים ממולאים.

    - ניתן להשתמש במלית ללא בשר או עם תחליף בשר מן הצומח(פתיתי סויה) ולהוסיף לכמות האורז בהתאם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
22
ציון 10
המתכון מדויק היה מאד טעים
21
ראובן מ. (עורך)
שעה וחצי/שעתיים בחום בינוני. רצוי מכוסה בשעה הראשונה.
20
אם אני רוצה רק לאפות אותם, כמה זמן אני צריכה להשאיר אותם בתנור ועל איזה חום ?
19
ציון 10
מתכון מעולה, מדוייק, טעים טעים! נהיננו מכל ביס. תודה רבה.
18
ראובן מ. (עורך)
בוודאי. משך הבישול די זהה, אך קשה לדעת מכאן כיצד הסיר שלך עובד, כך שרצוי לבדוק. גם טיפה יותר לא יזיק לתבשיל.
17
האם אפשר לבשל זאת בסיר לבישול איטי? ואם כן כמה זמן?
16
אני עשיתי אותם עם הפתח כלפי מטה לחיצה קלה על המגש (עשיתי בתנור) וככה המילוי לא יצא
15
הפלפלים מעולים, וההכנה קלה מאוד.
תודה על המתכון.
14
ציון 10
תודה רבה על המתכון, עשיתי אותו ליום שבת וכולם נהנו!
13
ציון 10
יצא לי מעולה!
תודה על מתכון נפלא. שמתי גם קישואים ואפילו הבן שלי אכל מזה.
11
במתכון כתוב להשכיב את הפילפלים בסיר ,האם בהשכבה תוכן המילוי לא יתפרק
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, להוציא את פנים הקישואים בעזרת קישואן ולמלא, להשאיר פתח קטן גם בצד השני, את פנים הקישואים כדאי לקצוץ ולהוסיף לרוטב.
9
זה יכול להיות גם עם קישואים במקום פלפל??
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - בחום בינוני (180°), לרענן את העמוד בדפדפן.
7
אפיה בתנור -באיזה חום?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט ניתן להקפיא.
5
האם ניתן להקפיא?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר גם ללא טיגון.
3
סליחה על ההודעה הקודמת התבלבלתי עם מתכון אחר, אבל יש דרך לעשות זאת ללא טיגון?
2
ציון 10
טעים מאד

פלפלים ממולאים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 5 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 10 פלפלים ירוקים מהזן הבהיר 1/2 קג' בשר טחון 1 כוס אורז מהזן הארוך שטוף ומסונן 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות 1 בצל בינוני קצוץ דק ומטוג...... Directions:
שוטפים את הפלפלים ומסירים את הבסיס, שומרים את הבסיסים בצד. מנקים את תוך הפלפלים מגרעינים וקרומים לבנים ומבצעים חתך/נקב קטן עם קצה הסכין בתחתית כל פלפל לחדירת הרוטב לעו...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר