Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 14:14
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלה קצת אחרת

חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10326   

חלה קצת אחרת
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
1 ביצה או 2 חלמונים
500 גר' קמח לבן רגיל
3/4 כוס מים פושרים או חלב
2 כפיות מלח

דרך הכנה
  1. להמיס את השמרים וכפית הסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות.
  2. לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים, המים והמלח ולערבב עד קבלת בצק חלק וגמיש.
  3. ליצור מהבצק כדור, לשמן אותו מעט ולהניח בקערה מכוסה במגבת או ניילון צמיד להתפחה עד להכפלת הנפח.
  4. לאחר התפחת הבצק בפעם הראשונה, יש ללוש את הבצק שנית ולחלק אותו ל-3 חלקים שווים, מרדדים כל חלק לעיגול.
  5. מפזרים על חלק אחד 2 כפות פפריקה מתוקה ומגלגלים לכרוכית.
  6. מפזרים לחלק שני 3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק ומגלגלים לכרוכית.
  7. קולעים את 3 הגלילים לצמה ומניחים בתבנית על נייר אפיה.
  8. מורחים בחלמון ביצה טרוף וזורים פרג או שומשום מניחים לתפיחה סופית עד להכפלת הנפח ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה יפה או עד שנשמע צליל עמום בהקשה על החלה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
שטרודל,כריכה סביב עצמו
7
מה זה כרוכית?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כפית להתפחת השמרים ו-2 כמות נוספות לבצק.
5
למה במתכון זה מופיע במצרכים פעמיים סוכר?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון שקמח צלא הוא בעל אחוז נמוך של גלוטן שחיוני לקבלת מרקם טוב, את החוסר ניתן לפצות בקמח שטיבל 2 שהוא...»»
3
שלום. למה אם משתמשים בקמח מלא יש להחליף את הקמח הלבן הרגיל בשטיבל 2?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף מחצית מכמות הקמח הלבן בקמח מלא אבל להשתמש בקמח לבן קשה מסוג שטיבל 2.
1
האם אפשר לעשות את אותו מתכון עם קמח מלא?

חלה קצת אחרת

By Published: חלה עם 3 צמות שונות, גיוון לחלה הרגילה. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: 25 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים 1/4 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 2 כפות שמן 2 כפות סוכר 1 ביצה או 2 חלמונים 500 גר' קמח לבן רגיל 3/4...... Directions:
להמיס את השמרים וכפית הסוכר ב-1/4 כוס מים ולהתפיח כ-10 דקות. לנפות את הקמח לקערה, ליצור גומה ולצקת את תערובת השמרים לגומה, לערבב מעט עם הקמח, להוסיף את השמן, הסוכר, הביצים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר