Pesto
תפריט
ש', 23 ספט 2017, 10:25
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט טאטן אגסים

עוגת אגסים בקרמל הפוכה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8812   

טארט טאטן אגסים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לבצק*:
2 כוסות קמח
1/2 כוס אבקת סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה
1 ביצה
קורט מלח

למלית:
כ-10 אגסים גדולים
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה או מרגרינה
*ניתן להשתמש בבצק עלים מרודד לעובי 1/2 ס"מ
דרך הכנה
  1. מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון (עם להב מתכת) במהירותגבוהה, רק עד שנוצר גוש אחיד. מצננים במקרר כשעה.
  2. למלית: קולפים את האגסים, חוצים ומסלקים את הליבה. מחממים את הסוכר והחמאה במחבת בקוטר 24 עם ידית עמידה בחום תנור ומבשלים עד שהסוכר משנה את צבעו לחום בהיר (קרמל).
  3. מסירים את המחבת מהאש ומסדרים בה את חצאי האגסים במעגלים, בחפיפה קלה כשצדם החתוך פונה כלפי מעלה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה.
  4. מוציאים את המחבת מהתנור ושמים שוב מעל האש. מרתיחים עד שרוב הנוזלים מתאדים ומסירים מהאש.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעיגול גדול קצת יותר מהמחבת.
  6. מניחים את הבצק על האגסים ודוחפים את שוליו בין האגסים לבין דפנות המחבת. מחזירים לתנור ואופים כ-35 דקות, או עד שהבצק משחים מעט. מוצאים ומצננים 2 דקות.
  7. מניחים צלחת הגשה על הטארט והופכים בזהירות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא במקרה זה, מה כתבת נכון לגבי הכנת קרמל לשימושים אחרים, לא מערבבים לאחר ההמסה.
1
אבי, לגבי הקרמל בסעיף 2
עד שהופך הסוכר לקרמל אסור לערבב? או שאני מתבלבלת עם משהו אחר ?

טארט טאטן אגסים

By Published: עוגת אגסים בקרמל הפוכה. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבצק*:2 כוסות קמח1/2 כוס אבקת סוכר150 גר' חמאה או מרגרינה1 ביצהקורט מלחלמלית:כ-10 אגסים גדולים3/4 כוס סוכר...... Directions:
מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון (עם להב מתכת) במהירותגבוהה, רק עד שנוצר גוש אחיד. מצננים במקרר כשעה. למלית: קולפים את האגסים, חוצים ומסלקים את הליבה. מחממים את הסוכר והחמאה במחבת ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר