Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 02:58
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פרפה פרג ודבש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5794   

פרפה פרג ודבש
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
4 חלמונים
5 כפות סוכר
12 כפית תמצית וניל
3 חלבונים
60 גר' דבש
300 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
3 כפות פרג טחון
לרוטב קרמל:
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמנת מתוקה
3 כפות מיץ תפוזים
אילסרים (אגוזי לוז) קלויים וחצויים לקישוט
דרך הכנה
  1. מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר, מקפלים את הדבש ותמצית הוניל פנימה, מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים את תערובת החלמונים לקצפת המוקצפת ומקפלים את החלבונים המוקצפים.
  2. יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית אינגליש קייק מאורכת מרופדת בניילון צמיד, מחצית מהיתרה מערבבים עם הפרג הטחון ויוצקים לתבנית על שכבה זאת יוצקים את שארית התערובת, מחליקים מכסים בניילון צמיד ומעבירים למקפיא ל-8 שעות לפחות.
  3. להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר במחבת, על להבה נמוכה, כשהסוכר מגיע לדרגת קרמל בהיר מוסיפים בזהירות את השמנת ומערבבים להמסה ומוסיפים את המיץ, מערבבים היטב מסירים מהאש ומצננים.
  4. להגשה, מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת מאורכת, מסירים את הניילון ופורסים, מניחים פרוסת פרפה בצלחת ומסביבה יוצקים רוטב ומפזרים מעט אגוזים חצויים לקישוט.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
2
ראובן מ. (עורך)
ניתן להחליף בשקדים טחונים.

פרפה פרג ודבש

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 4 חלמונים5 כפות סוכר12 כפית תמצית וניל3 חלבונים60 גר' דבש300 גר' שמנת מתוקה מוקצפת3 כפות פרג טחוןלרוטב קרמל:1/2 כוס סוכר2 כפות שמ...... Directions:
מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר, מקפלים את הדבש ותמצית הוניל פנימה, מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים את תערובת החלמונים לקצפת המוקצפת ומקפלים את החלבונים המוקצפים....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר