Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 18:13
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פנה קוטה

גירסה אוורירית יותר.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7349   

פנה קוטה
14 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
14 גר' ג'לטין
1/4 כוס חלב
2 כוסות שמנת מתוקה
2 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לרוטב הקרמל:
1 כוס סוכר
3 כפות מים
דרך הכנה
  1. שלב ראשון יש להכין את רוטב הקרמל: לערבב ולהמיס את חומרי הרוטב בסיר קטן על להבה בינונית עד לקבלת סירופ.
  2. להמשיך לחמם ללא בחישה ובזהירות עד שהסירופ הופך לקרמל בהיר. כאשר הקרמל מתחיל לקבל צבע כהה מעט להסיר מיד מהאש ולטבול את תחתית הסיר במים בכדי להפסיק את המשך בישול הקרמל.
  3. לצקת את הקרמל לתבניות אישיות, כף לכל תבנית ולצפות את תחתית התבנית.
  4. לערבב בכוס את הג'לטין עם ¼ כוס החלב ולהניח לריכוך הג'לטין כ-3 דקות. לערבב בסיר את 2 כוסות שמנת מתוקה עם הסוכר ותמצית הוניל ולחמם על להבה קטנה תוך כדי הוספת תערובת הג'לטין ולערבב כל הזמן. לחמם עד לפני רתיחה, להסיר מהאש ולהניח לקירור (אפשר במקרר).
  5. לאחר שתערובת השמנת והג'לטין קרה לחלוטין ובעלת מרקם של מעין פודינג, להקציף את שתי כוסות השמנת המתוקה הנותרת לקצפת יציבה אולם לא קשה מידי.
  6. יש להוסיף את תערובת השמנת וג'לטין לשמנת המוקצפת תוך המשך ההקצפה עד להבלעתה המוחלטת. לצקת לתבניות אישיות בהם נוצק לפני כן הקרמל.
  7. להעביר למקרר עד להתיצבות התערובת ל-6 שעות לפחות.
  8. להעביר סכין בהיקף התבנית ולהפוך על צלחת הגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ציון 10
אבי שלום! כרגיל, כל מתכון מנצח! הפנקוטה יצאה נהדרת, תודה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא צריך לקרות אלא אם מבשלים מעט יותר מדי ולא יוצקים מיד, בכל אופן ניתן לדלל מעט, להסיר את הקרמל מהאש,...»»
3
ראשית, עלי לציין כי זהו המתכון המוצלח ביותר אשר נתקלתי בו בעת חיפושי אחר מתכון פנה קוטה. ישמתי את המתכון...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תבניות אישיות אינן כוסות, אלו כלי חרסינה או קרמיקה שבדרך כלל מיועדות גם לאפיה בתנור והן צריכות להיות...»»
פנה קוטה By , 2005-03-28T21:26:21+02:00 פנה קוטה גירסה אוורירית יותר. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 14 Tags: none Ingredients: - 14 גר' ג'לטין1/4 כוס חלב2 כוסות שמנת מתוקה2 כוסות שמנת מתוקה1 כוס סוכר1 כפית תמצית וניללרוטב הקרמל:1 כוס סוכר3 כפות מים... Instructions: שלב ראשון יש להכין את רוטב הקרמל: לערבב ולהמיס את חומרי הרוטב בסיר קטן על להבה בינונית עד לקבלת סירופ. להמשיך לחמם ללא בחישה ובזהירות עד שהסירופ הופך לקרמ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר