Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 03:41
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ביצים בשלג Oeufs En Neige

קציפת מרנג קלה ועדינה מבושלת בחלב ומוגשת בקרם וניל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5800   

ביצים בשלג Oeufs En Neige
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מתאבנים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
2 חלבונים גדולים
קורט מלח
1/4 כוס סוכר
3 כוסות חלב


לרוטב:
3 ביצים
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל


לסירופ קרמל:
1/2 כוס סוכר
2 כפות מים
דרך הכנה
מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שמתחיל להיוצר קצף, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, מקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.

מחממים את החלב בסיר, מביאים את החלב לחום של לפני רתיחה וממשיכים לחמם ברתיחה חלשה מאד, בעזרת כף גדולה לוקחים כמות של קצף, כף מלאה ומחליקים בעדינות לחלב, חוזרים על הפעולה עוד מספר פעמים, לא לצופף את הקצפיות בסיר, מבשלים כ-5 דקות והופכים בעדינות במחצית זמן הבישול לבישול הצד השני, מוציאים בכף מחוררת, מנערים את שאריות החלב ומניחים בצלחת גדולה.

להכנת הרוטב, מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים לביצים את החלב מהסיר תוך כדי ערבוב, מעבירים לכלי כפול המונח על סיר עם מים רותחים קלות ומערבבים עד להסמכת הרוטב, הרוטב מוכן כאשר כף הנטבלת
ברוטב יוצאת מצופה ברוטב, מסננים את הרוטב לקערה אחרת. מצננים את הרוטב בטמפרטורת החדר.

ממיסים את הסוכר לסירופ עם המים, מבשלים עד שמתקבל קרמל בהיר ומסירים מהאש.

להגשה, יוצקים כמות של רוטב לכיסוי התחתית בצלחות קינוח, מניחים יחידה מרנג במרכז ומזלפים מעט סירופ קרמל מעל.

דרך נוספת להכנה:
משמנים קעריות קסטרד במעט שמן, זורים מעט סוכר לציפוי, ממלאים בקצף החלבונים ואופים בתנור שחומם מראש בתוך תבנית עם מים עד לגובה 2/3 התבניות כ-15 דקות או עד שהמרנג קפיצי למגע. ניתן גם לאדות בסיר אידוי, אפשר להכין קרמל ולצקת לתבניות לפני מילוי המרנג כמו בהכנת קרם קרמל.

לגיוון: חותכים 2-3 תותי שדה שטופים ויבשים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקצף בקיפול, במקרה זה מקשטים בפרוסות תות שדה מעל המרנג במקום הקרמל.
הערות
ניתן להגיש את המנה ברוטב שוקולד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
תודה רבה, ראובן.
אני מניחה שכבר עדיף שאקנה תבניות מאשר לאפות על נייר אפייה.. אדי המים יכולים להפוך...»»
2
ראובן מ. (עורך)
בתבנית אלומיניום עם נייר אפייה פרוש עליה. לא בריא המגע של החלבון עם האלומיניום.
ביצים בשלג Oeufs En Neige By , 2005-03-28T21:15:52+02:00 ביצים בשלג Oeufs En Neige קציפת מרנג קלה ועדינה מבושלת בחלב ומוגשת בקרם וניל. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 2 חלבונים גדוליםקורט מלח1/4 כוס סוכר3 כוסות חלבלרוטב:3 ביצים2 חלמונים1/4 כוס סוכר1/2 1 כפיות תמצית וניללסירופ קרמל... Instructions: מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד שמתחיל להיוצר קצף, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה, מקציפים עד לקבלת קצף יציב וגמיש.מחממים את החלב בסיר, מביאים את החלב לחום של לפני רתיחה וממשיכים לחמם ברתי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר