Pesto
תפריט
ג', 13 נוב 2018, 05:44
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פנקייק פולנטה ברוטב יוגורט

פנקייק שונה מעט מהמוכר על בסיס קמח תירס    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5200   

* תמונה להמחשה
פנקייק פולנטה ברוטב יוגורט
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לפנקייק:
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס קמח תירס צהוב
  • 60 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח

לרוטב:
  • 2 כוסות יוגורט סמיך או שמנת חמוצה
  • 3 כפות עירית קצוצה דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מחממים את החלב עד לרתיחה ומסירים מהאש.
  2. מערבבים בקערה את קמח התירס והחמאה ויוצקים מעל את החלב החם, מערבבים ומניחים בצד לצינון.
  3. בקערה נוספת מנפים את הקמח, המלח ואבקת האפיה, כשהפולנטה צוננת מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב.
  4. מחממים שמן במחבת, יוצקים 2 כפות תערובת לשמן ויוצרים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מטגנים עד השחמה מצד אחד כשתי דקות, הופכים לטיגון הצד השני, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
  5. מגישים חם עם רוטב היוגורט.
  6. להכנת הרוטב, מערבבים את כל החומרים ומתבלים לפי הטעם.
הערות
ניתן להוסיף לתערובת הפנקייק בצל ירוק קצוץ או גרגרי תירס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
רציתי לדעת אם ניתן להוסיף רוטב שוקולד במקום רוטב יוגרוט?
1
ציון 10
יוצא מצויין. הבלילה מאד נוחה לטיגון. הכנתי גם עם 4 כפות שמן קנולה במקום החמאה ויצא לא פחות טעים.
פנקייק פולנטה ברוטב יוגורט By , 2005-03-28T09:19:32+02:00 פנקייק פולנטה ברוטב יוגורט פנקייק שונה מעט מהמוכר על בסיס קמח תירס Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - לפנקייק: 2 כוסות חלב 1 כוס קמח תירס צהוב 60 גר' חמאה חתוכה לקוביות 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה ... Instructions: מחממים את החלב עד לרתיחה ומסירים מהאש. מערבבים בקערה את קמח התירס והחמאה ויוצקים מעל את החלב החם, מערבבים ומניחים בצד לצינון. בקערה נוספת מנפים את הקמח, המ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר