Pesto
תפריט
ו', 22 ספט 2017, 12:45
110386 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלבה ביתית

להכנת המתכון דרוש מדחום לסוכר או מיומנות בבדיקת דרגות בישול הסוכר.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22111   

חלבה ביתית
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מורכב
» קינוחים
 
מרכיבים
2 כוסות סוכר חום בהיר
2/3 כוס מים
2/3 כוס טחינה(ללא השמן)
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
  1. בוחשים את הסוכר והמים בסיר עד להמסה על להבה בינונית.
  2. מפסיקים לבחוש וממשיכים לבשל עד לטמפרטורה של "כדור רך" (116C), מסירים מהאש וטובלים את תחתית הסיר בקערת מים להפסקת הבישול.
  3. מצננים כ-2 דקות, יוצקים פנימה את הטחינה ותמצית הוניל ומערבבים במהירות עד שהתערובת מתחילה לאבד את הברק ומתקשה מעט.
  4. יוצקים במהירות לתבנית משומנת קלות ומצננים.

    *ניתן להוסיף 1/2 כוס אגוזי פיסטשיו קלופים בזמן הוספת הטחינה.

כמה הערות
למשתמשי מדחום סוכר
:
יש לבדוק את המדחום מדי פעם מניחים בקומקום חשמלי עם מים ומתחילים לחמם עד לרתיחה, אם מד החום מראה 100 מעלות ברתיחה המדחום מדייק, אם לא יש להפחית או להוסיף מעלות בהתאם בזמן בישול הסוכר.

אין להכניס מדחום קר לסוכר מבושל!
יש להכניסו לפני כן לכוס עם מים חמים.
אסור שמד החום יגע בתחתית הסיר!

למי שבודק סוכר בצורה הרגילה:
לוקחים מעט מהסירופ בכף ומכניסים/טובלים בקערה מים עם קוביות קרח כשהכף במצב מאוזן הסירופ מתקשה ואז בודקים את הצמיגות.

בעזרת האצבעות.לצנן את סיר הסירופ בתוך קערת מים קרים.

להחליף את המים לפחות פעמיים כי הם מתחממים, לבחוש מהר ועד שהתערובת סמיכה מאד וקשה לבחוש ולצקת מיד לתבנית.

הערות

ניתן להכין גם עם סוכר לבן. אולם לדעתי החום הבהיר טעים יותר ופחות מתוק.
לכמות גדולה יותר יש להכפיל את הכמויות בהתאם.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
21
thanks, I'll try.
20
ראובן מ. (עורך)
אם תחפשי אחר "מלית" או "שכבות" במנוע החיפוש, תוכלי לבחור את העוגה המתאימה, ולהחליף את אחד המרכיבים (לדוגמא,...»»
19
בדקתי, תודה.
אני מעדיפה עוגה המורכבת משכבות.
האם יש?
תודה על התגובה המהירה
18
ראובן מ. (עורך)
עוגיות, עוגות אישיות, רולדות... ראי באתר תחת "חלבה".
17
הי,
איזה עוגה תתאים למלית חלבה מוכנה?
תודה למסייעים
16
ראובן מ. (עורך)
דבש וטחינה (גולמית) זה המתכון הבסיסי ביותר.
14
ראובן מ. (עורך)
אותו "שורש" חלבה מייצר סאפונין ('סבון'), אשר גורם לסיבים בחלבה האופינית לאזורינו. אפשר לחיות גם בלי זה,...»»
12
אני ראיתי מתכון לחלבה בעזרת דבש
ותמיד יצא לי בצורה של ממרח אולי צריך לשלבאם המים וסוכר כדי שיתקשה?
11
ראובן מ. (עורך)
קראי תגובה 6
10
על האריזה כתוב סירופ שורש חלווה.
מה זה? ואיך מכינים סירופ שורש חלווה?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צריך חומר מקציף, קראי תגובה 6.
8
יצא לנו מרציפן חלבה. איך משיגים את המרקם האורירי ...ה-מתפורר...?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אל תנסה לחפש את זה, שמור להכנת חלבה בתעשיה ובטכניקה מדויקת.

גם אין צורך בזה.
6
על כל קופסאת חלווה שקונים כמעט כתוב במרכיבים "מקציף (תמצית שורש ספונירה)".
איני יודע מזה...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער אבל לא מכיר את הצמחים הללו או כל תוספת מסוג זה לחלבה.
4
תגובה נוספת:
אשמח ביותר למתכון חלבה נטולת סוכר
בהמשך, אעשירכם (אני מקוה שכך) במתכונים מאוספי
תודה.
3
א' המתכון נכון בעקרון.
ב' חסר שורש או ענף של צמח כלשהו (אין לי מושג מהו) בשם Soap Root, או חלמית...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המילה מים נשמטה מדרך ההכנה, תוקן.
1
לגבי המתכון חלבה ביתית מתי מוסיפים את המים תוך כדי המסת הסוכר או לאחר מכן בתודה מראש
שמעון כחלון

חלבה ביתית

By Published: להכנת המתכון דרוש מדחום לסוכר או מיומנות בבדיקת דרגות בישול הסוכר. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: 2 כוסות סוכר חום בהיר2/3 כוס מים2/3 כוס טחינה(ללא השמן)1 כפית תמצית וניל ...... Directions:
בוחשים את הסוכר והמים בסיר עד להמסה על להבה בינונית. מפסיקים לבחוש וממשיכים לבשל עד לטמפרטורה של "כדור רך" (116C), מסירים מהאש וטובלים את תחתית הסיר בקערת מים להפסקת הבישול. מצננ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר