Pesto
תפריט
ה', 13 דצמ 2018, 07:06
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט תאנים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7505   

טארט תאנים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» קפה
 
מרכיבים
450 גר' בצק עלים מופשר
600 גר' תאנים בשלות
2 כפות סוכר
2 ביצים + 1 חלמון
100 גר' שקדים מולבנים טחונים
100 גר' אבקת סוכר
1 כף קורנפלור
75 גר' חמאה רכה
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית ציפורן טחונה
1 כפית תמצית וניל
1 כף מיץ לימון טבעי
1 כף שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. מרדדים את הבצק עלים לעלה בגודל 50X50 ס"מ.
  2. חותכים לשני חלקים שווים של 25X50 ס"מ ומכניסים למקרר עד להמשך התהליך.
  3. בקערה מערבבים היטב את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הקורנפלור, 2 הביצים, השקדים הטחונים, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים, מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת מעין ממרח.
  5. מחממים את התנור לחום גבוה.
  6. מניחים עלה בצק בתבנית על נייר אפיה, מורחים את תערובת השקדים על העלה ומשאירים שוליים של 2 ס"מ ללא ממרח, מורחים מעט מים על השוליים.
  7. מסירים מהתאנים את העוקץ וחותכים לרבעים, מניחים על שכבת הממרח בצורה אחידה.
  8. חורצים חתכים בעלה הבצק השני ברוחב 4 ס"מ במרחק 2 ס"מ מקצה העלה ולאורכו, מניחים את העלה המחורץ על העלה התחתון ולוחצים מעט את השוליים יחד.
  9. מורחים את העלה העליון בחלמון טרוף ומפזרים מעל את הסוכר, מכניסים לאפיה של 30-40 דקות או עד להשחמה קלה ותפיחה של הבצק, מוציאים ומצננים.
  10. מומלץ להגיש חם או פושר.
טארט תאנים By , 2005-03-28T21:16:36+02:00 טארט תאנים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 450 גר' בצק עלים מופשר 600 גר' תאנים בשלות2 כפות סוכר2 ביצים + 1 חלמון100 גר' שקדים מולבנים טחונים100 גר' אבקת סוכר1 כף קורנפלור75 גר' חמאה רכה1/4 כפית קינמון1/8 כפ... Instructions: מרדדים את הבצק עלים לעלה בגודל 50X50 ס"מ. חותכים לשני חלקים שווים של 25X50 ס"מ ומכניסים למקרר עד להמשך התהליך. בקערה מערבבים היטב את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחיד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר