Pesto
תפריט
ו', 31 מרץ 2017, 03:36
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי ליים Key Lime

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8479   

פאי ליים Key Lime
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: לא צוין
» פאי וטארט
 
מרכיבים
לבסיס:
1/2 1 כוס פרורי ביסקוויט
100 גר' מרגרינה מומסת ומצוננת
למלית:
4 חלמונים גדולים
1 קופסה חלב מרוכז ממותק
1/2 כוס מיץ ליים טרי
2 כפיות גרידת קליפת ליים
לציפוי:
שמנת מתוקה מוקצפת
או
3 חלבונים
קורט מלח
10 כפות סוכר
2 כפות אבקת סוכר
דרך הכנה
  1. מערבבים את חומרי הבסיס ומשטחים על תחתית ודפנות תבנית פאי והדקים מעט.
  2. מחממים את התנור ל-180°.
  3. להכנת המלית, מקציפים את החלמונים בקערת המיקסר עד לקבלת קציפה בהירה, מוסיפים את החלב המרוכז הממותק ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים מחצית מכמות מיץ הליים ומערבבים, מוסיפים את המחצית השניה ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה(מספר שניות).
  5. יוצקים לתחתית הפאי ומכניסים לאפיה של בערך 12 דקות או עד להתיצבות המלית, מוציאים ומצננים.
  6. ניתן להגיש את הפאי כמו שהוא או מצופה בקצף חלבונים או קצפת משמנת מתוקה:
    מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר עד לקבלת  קצף יציב ומבריק, מנפים את אבקת הסוכר מעל ומקפלים לתוך הקציפה.
  7. מורחים על הפאי ומכניסים שוב לתנור במצב גריל עד לחריכה קלה של הקצף.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
11
ראובן מ. (עורך)
מלית כזו כבר סמיכה מאוד בבסיס וחייבת להתייצב, אלא אם הוכנסו יותר מדי נוזלים או שלא מספיק זמן בתנור שבו החום גם כך לא אחיד.
10
המלית לא מתייצבת כבר חצי שעה.. מישהו יודע למה?
9
שלום! ניתן להכין מראש ולהקפיא?
8
איזה גודל של תבנית להשתמש בבקשה?
7
האם אפשר להמיר את המרגרינה בחמאה? האם יש צורך בשינוי הכמויות/הזמנים נוכח כך?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ליים פחות חמוץ מלימון, יהיה צורך להשתמש ב-1/4-1/3 כוס מיץ לימון.
5
עכשיו כבר לא נראה שאפשר למצוא ליים בחנויות. אפשר להמירו בלימון רגיל?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא חריכה של הקצפת, של קציפת החלבונים.
3
עוד שאלה- בשלב 7- כתוב להכניס לחריכה קלה של הקצף/קצפת- הקצפת תימס בתנור...לא?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להשתמש בגרידת קליפת לימון אבל רצוי ליים אותו ניתן לרכוש בתקופה זאת בכל החנויות.
1
קליפת הליים קריטית? אפשר גם בלי זה? ואם כן- איפה קונים ליים?

פאי ליים Key Lime

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבסיס: 1/2 1 כוס פרורי ביסקוויט100 גר' מרגרינה מומסת ומצוננתלמלית:4 חלמונים גדולים1 קופסה חלב מרוכז ממותק1/2 כוס מיץ ליים טרי...... Directions:
מערבבים את חומרי הבסיס ומשטחים על תחתית ודפנות תבנית פאי והדקים מעט. מחממים את התנור ל-180°. להכנת המלית, מקציפים את החלמונים בקערת המיקסר עד לקבלת קציפ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר