Pesto
תפריט
א', 28 מאי 2017, 21:28
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט פקאנים ושוקולד

טארט שוקולד על בסיס בצק פקאנים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11808   

טארט פקאנים ושוקולד
10 מנות
הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית טארט:
350 גר' פקאנים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
100 גר' חמאה מומסת


למלית:
350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
375 מל' שמנת מתוקה
2 כפות ליקר תפוזים טוב
דרך הכנה
  1. בסיר קטן ממיסים את הסוכר במים ומבשלים מתחילת הרתיחה 4 דקות ומסירים מהאש.
  2. קולים את הפקאנים בתנור שחומם לחום 170 מעלות כ-7 דקות.
  3. מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית בינונית.
  4. מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כפות מסירופ הסוכר*, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. משטחים בתחתית ודפנות תבנית טארט עם תחתית מתפרקת ומעבירים למקפיא להתקשות.
  6. מכינים את המלית, מחממים את השמנת עד לרתיחה, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה, מוסיפים את הליקר ובוחשים.
  7. מוציאים את התבנית מהמקפיא יוצקים את המלית על תחתית, מטלטלים מעט לקבלת שכבה אחידה ומכניסים למקרר לתייצבות ל-4 שעות לפחות או ללילה.
  8. להגשה, משחררים את הטארט מהתבנית, חותכים עם סכין שנטבלה במים חמים ומניחים חצי פקאן קלוי על כל פרוסה.

    *לא משתמשים בשארית הסירופ במתכון זה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ לפי הכמויות
8
איזה מספר תבנית לפאי תודה
7
ראובן מ. (עורך)
ניתן. אחסון במקרר, עטופה היטב.
6
האם ניתן להכין את הפאי מספר ימים לפני ההגשה? איפה לאחסן אותו?
5
ראובן מ. (עורך)
ניתן להחליף בכל ליקר שלטעמך מתאים
לגבי פקאן מסוכר, זה מיותר, כי אפשר להוסיף סוכר, וזה דורש לפסוח על שלב 2.
4
אם אני רוצה שהפאי ייצא ממש מתוק אפשר להחליף את הפקאן בפקאן מצופה?
מרגישים את הטעם של הליקר תפוזים...»»
3
כנראה שהאגוזים שלך פשוט ישנים ולכן טעמם מר
2
ראובן מ. (עורך)
אין משהו מר במתכון להוציא "שוקולד מריר" שהוא לא בדיוק "מר". בדקי את החומרים שלך.
1
יצא לי קצת מר...החלק של הפקאנים, השתמשתי בפקאן רגיל (לא סיני) יכול להיות שזה הטעות?
או שכך זה צריך להיות? תודה

טארט פקאנים ושוקולד

By Published: טארט שוקולד על בסיס בצק פקאנים. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית טארט: 350 גר' פקאנים1/4 כוס סוכר1/4 כוס מים100 גר' חמאה מומסתלמלית:350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ375 מל' שמנת מתוקה2 כפות...... Directions:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר במים ומבשלים מתחילת הרתיחה 4 דקות ומסירים מהאש. קולים את הפקאנים בתנור שחומם לחום 170 מעלות כ-7 דקות. מעבירים לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים לתערובת פיר...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר