Pesto
תפריט
ג', 23 אוק 2018, 07:20
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות

לחמניה עשירה ומנחמת, בציפוי מלח גס וקימל    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 271   

* צילום התוצאה: ראובן מ.
Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות
15 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 500 גרם קמח
  • 300 מ"ל חלב פושר
  • 25 גרם שמרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
לציפוי
  • כמה כפות חלב
  • זרעי קימל
  • מלח גס
גודל/סוג תבנית: אפיה רגילה

דרך הכנה
  1. להכניס את השמרים לקערה ולהוסיף את הסוכר וכ-50 מ"ל חלב פושר וכף גדושה של קמח
  2. לערבב היטב, לכסות ולהניח ל-15 דקות תסיסה (צריך לראות בעבוע של התמיסה)
  3. להוסיף את הביצה ולערבב היטב
  4. להוסיף את שאר מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה, לערבב היטב עד שניהיה מרקם אחיד, להוסיף את החמאה המומסת ולשלב אותה תוך כדי לישה (כאן המיקסר עוזר מאוד, כי בהתחלה זה נראה לא טוב ולאט מסתדר להפליא)
  5. להוציא למשטח מקומח וללוש כמה דקות עד שהמרקם נהיה פחות דביק בידיים
  6. להחזיר לקערה מקומחת קלות ולכסות עם מגבת, להשאיר לתפיחה של חצי שעה 
  7. ללוש מעט בתוך הקערה להוצאת האוויר ולכסות שוב לחצי שעה
  8. ------------------------------------------------------
  9. להוציא את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש מעט ולחלק לשני חלקים שווים
  10. לרדד חלק אחד למלבן באורך כ-40 ס"מ וברוחב 15 ס"מ (אם רוצים אותן ארוכות יותר, הרוחב יהיה 20 ס"מ. הן יהיו מעט דקות יותר)
  11. בעזרת גלגלת לחרוץ משולשים לרוחב הרידוד
  12. לגלגל מהקצה הרחב עד לקודקוד המשולש ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק סביר בין הלחמניות שלא תדבקנה לאחר תפיחה נוספת
  13. לכסות במגבת קלה ולהניח לתפיחה של כ-15 דקות
  14. ------------------------------------------------------
  15. לפני הכנסה לתנור: למרוח חלב על הלחמניות ולזרות עליהן גרגרי קימל ומלח גס (זה ה'דובדבן שבקצפת' :) ), להבריש קלות שוב עם חלב כדי לוודא שהציפוי יידבק טוב
  16. ------------------------------------------------------
  17. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במיקום אמצעי, לכ-22 דקות ללא טורבו
  18. כשהן מעט משחימות מעל, הלחמניות אמורות להיות מוכנות. זו לא השחמה כמו בלחמים
  19. להוציא לגימור/קירור סופי על רשת, 20 דקות, אם אתם יכולים להתאפק...

חום תנור: 180 מעלות
Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות By , 2018-05-24T11:34:07+03:00 Solanki - סולנקי, לחמניות פולניות לחמניה עשירה ומנחמת, בציפוי מלח גס וקימל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 15 Tags: none Ingredients: - 500 גרם קמח 300 מ"ל חלב פושר 25 גרם שמרים 1 כפית סוכר 1 כפית מלח 50 גרם חמאה מומסת 1 ביצה... Instructions: להכניס את השמרים לקערה ולהוסיף את הסוכר וכ-50 מ"ל חלב פושר וכף גדושה של קמח לערבב היטב, לכסות ולהניח ל-15 דקות תסיסה (צריך לראות בעבוע של התמיסה) להוס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר