Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 17:02
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כנאפה אישית

קדאיף עם גבינה במנה אישית ואטרקטיבית, קל הכנה    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 335   

* צילום התוצאה: מורית מ.
כנאפה אישית
6 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
כמות המרכיבים אינה קריטית ודי גמישה; לפי הכמות הנדרשת והטעם האישי:
  • 250 גרם גבינת ריקוטה או כל גבינה שמנה נטרלית אחרת
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • אבקת סוכר
  • מי וורדים (לא חובה, אבל אותנטי)
  • 250 גר' אטריות קדאיף
  • כ-40 גרם פיסטוק חלבי קלוי וקצוץ, לעיטור (גם אגוזים אחרים יתאימו)
  • לסירופ סוכר: כפית לימון + סוכר ומים בכמות זהה, כזו שתספיק ליציקה קלה על כל כמות המאפינס
גודל/סוג תבנית: תבנית מאפינס
דרך הכנה
  1. לשחרר את איטריות הקדאיף בזהירות ולהניח בקערה גדולה
  2. להמיס חמאה בכמות שתספיק לצפות את כל האטריות
  3. לפזר ולערבב בעדינות את החמאה על האיטריות עד שכולן מצופות ולחות
  4. לפזר אבקת סוכר על האטריות ולערבב לפיזור אחיד עליהן
  5. סירופ סוכר: להרתיח ולבשל על חום נמוך עד שנהיה סמיך, להוציא מהחום ולהוסיף מי וורדים לטעמכם ולהניח בצד
  6. לערבב את הגבינה עם כפית אבקת סוכר ותמצית ווניל לטעמכם האישי (אם תיצקו סירופ בהמשך אז אפשר לוותר על הסוכר)
  7. ליטול גוש אטריות ולרפד שקע מאפין כמו כוס - גם על הדפנות
  8. להניח גוש מתערובת הגבינה בתוך כל 'כוסית' כזו
  9. לכסות ולסגור כל שקע עם אטריות קדאיף, להדק בעדינות
  10. להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
  11. לאפות עד שהאטריות מזהיבות. להוציא התבנית וליצוק את הסירופ מעל ולהניח לקירור, ולאחר רבע שעה ניתן לשלוף את המנות האישות מהתבנית ולהגיש עם שבבי הפיסטוק למעלה.
חום תנור: 180 מעלות
הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
כנאפה אישית By , 2018-05-08T16:14:48+03:00 כנאפה אישית קדאיף עם גבינה במנה אישית ואטרקטיבית, קל הכנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - כמות המרכיבים אינה קריטית ודי גמישה; לפי הכמות הנדרשת והטעם האישי: 250 גרם גבינת ריקוטה או כל גבינה שמנה נטרלית אחרת 120 גרם חמאה מומסת 1 כפית תמצית... Instructions: לשחרר את איטריות הקדאיף בזהירות ולהניח בקערה גדולה להמיס חמאה בכמות שתספיק לצפות את כל האטריות לפזר ולערבב בעדינות את החמאה על האיטריות עד שכולן מצופות ולח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר