Pesto
תפריט
ה', 24 מאי 2018, 01:47
110398 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי לימון

רעננות לימונית מעולה לקינוח    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 158   

* צילום התוצאה. צולם בידי:מורית מ.
פאי לימון
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לבסיס:
  • 1/2 1 כוס קמח
  • 3 כפיות אבקת סוכר
  •  140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  •  1 חלמון ביצה
  •  1 כפית חלב (אם נצטרך בהמשך)
למילוי:
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס לימון (טרי ומסונן)
  • 1/4 1 כוס מים
  • 2 כפיות גרידה מקליפת לימון רעננה ושטופה
  • 3 חלמונים
  • 60 גרם חמאה
  • קורט מלח

גודל/סוג תבנית: תבנית פאי קטנה/בינונית
דרך הכנה
הכנת תחתית הפאי
  1. - ניתן להכין ידנית או במעבד מזון - 
  2. מערבבים את הקמח ואבקת הסוכר
  3. מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים במעיכתן עם הקמח ליצירת בצק פריך (פתיתי קמח משומנים). אם הבצק דביק לאצבעות ניתן להוסיף מעט קמח.
  4. לאחר שהכל נערם לגוש יציב מוסיפים את החלמון ומטמיעים אותו בבצק בערבוב נוסף.
  5. רק אם יש צורך והבצק מעט יבש, להוסיף ממש טיפה חלב קר (יותר מדי והפאי יייצא אבן).
  6. מניחים בתבנית ומהדקים. אם התערובת פירורית אז ישירות לתבנית, או לרדד בנפרד ולהכניס לתבנית.
  7. לנקב מעט את התחתית למניעת התרוממות הבצק בחום.
  8. להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-15 דקות או עד שהפאי מקבל גוון מעט חום בהיר, לא יותר מדי, ולהוציא מיד מהתנור
  9. ללהוריד את חום התנור ל-160~ מעלות
המילוי:
מדובר במילוי לא גבוה - מספיק בשביל מנה לימונית מהנה. ניתן להעלות את הכמויות להשגת גובה נוסף, בעיקר כמות הנוזלים, חלמון, עמילן.
  1. להכניס לסיר בינוני את הסוכר, מיץ הלימון, המים והמלח
  2. לבשל על להבה בינונית תוך ערבוב עד לכמעט רתיחה
  3. בקערה לערבב היטב את החלמונים עם העמילן למשחה חלקה אחידה
  4. להשוות חום בין התערובת לנוזל:
    נוטלים כף מהנוזל ומעבירים לקערת החלמונים ומיד מקציפים, חוזרים על הפעלה עד שהתערובת הופכת נוזלית ואז מוסיפים אותה לסיר ומערבבים ללא הפסקה
  5. כאשר התערובת מתחילה להתקשות - לכבות את החום ולהמשיך לערבב עד קבלת מרקם פודינג סמיך וקרוב לקשה.
  6. להכניס את החמאה ולהמשיך לערבב עד שתימס.ותתמזג
  7. לשפוך את התערובת לתוך תחתית הפאי ולשטח בעזרת מרית
     
  8. אופים בתנור כ-10 דקות או עד שהמילוי מתייצב ומתקשה.
  9. לצנן כרבע שעה בחוץ ולהכניס לקירור להתייצבות מלאה לכמה שעות
חום תנור: לתחתית: 200 מעלות, לגימור: 160 מעלות
הערות
ניתן לעטר את הפאי עם גרידת תפוז (סלסולים).

פאי לימון

By Published: רעננות לימונית מעולה לקינוח מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבסיס: 1/2 1 כוס קמח 3 כפיות אבקת סוכר  140 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות  1 חלמון ביצה ...... Directions:
הכנת תחתית הפאי - ניתן להכין ידנית או במעבד מזון -  מערבבים את הקמח ואבקת הסוכר מוסיפים את קוביות החמאה ומתחילים במעיכת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר