Pesto
תפריט
ד', 24 מאי 2017, 22:32
110382 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תפוח אדמה

פאי בטטות מתוק מתובל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4428   

פאי תפוח אדמה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית:
100 גר' מרגרינה או חמאה
1 כוס קמח
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים


למלית:
1/2 קג' תפו"א מתוקים
100 גר' חמאה רכה
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
2 ביצים
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
תבנית פאי 24
דרך הכנה
  1. מכניסים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח ובוחשים היטב.
  2. יוצרים גומה. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח. מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים מעט מים קרים ולשים עד לקבלת בצק. אין ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק.
  4. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה. מוצאים ומשטחים מעט על משטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים לעובי של 1/2 ס"מ בגודל הרצוי, הגודל לתחתית ושוליים צריך להיות בקוטר תחתית התבנית ועוד 5 ס"מ לשוליים.
  5. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ומניחים בתבנית.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני.
  7. מבשלים את תפו"א בקליפתם במים עד להתרככות, מצננים ומסירים את הקליפה.
  8. מעבירים לקערה ומועכים למחית, מוסיפים למחית את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב, יוצקים את התערובת לתחתית הבצק ומחליקים.
  9. אופים כ-50 דקות או נועצים סכין במרכז הפאי, אם יוצאת נקי, מוציאים ומצננים.
    המלית תשקע מעט עם התקררות הפאי.

פאי תפוח אדמה

By Published: פאי בטטות מתוק מתובל. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית: 100 גר' מרגרינה או חמאה 1 כוס קמח קורט מלח 2-3 כפות מים קרים למלית: 1/2 קג' תפו"א מתוקים...... Directions:
מכניסים לקערה את הקמח ומוסיפים את המלח ובוחשים היטב. יוצרים גומה. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח. מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירו...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר