Pesto
תפריט
ה', 24 מאי 2018, 01:26
110398 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רולדת תותים וגבינה

מתאים גם לכל מילוי דומה אחר    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 138   

* צילום התוצאה, עם ציפוי קצפת ושבבי קוקוס. צולם בידי:מורית מ.
רולדת תותים וגבינה
8 מנות
אפיה משולב
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» צהריים - ערב או קפה
 
מרכיבים
  • 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון
  • 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה)
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה (4 גר')
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 שקית סוכר ווניל
  • 1 כף תמצית ווניל או 1 שקית סוכר ווניל
למילוי:
  • כ-180 גרם מחית תותים (מוכנה או בישול של תותים קצוצים עם סוכר עד להסמכה וקירור, או ריבה מרוככת)
  • 1 חבילת שמנת להקצפה (250 מ"ל)
  • 250 גרם גבינת שמנת
  • 2 כפות אבקת סוכר
אופציה:
  • שבבי קוקוס לציפוי

גודל/סוג תבנית: אפיה מלבנית
דרך הכנה
  1. להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה.
  2. אם לא מוכן -  מכינים את מחית התותים ולהניח לקירור
     
  3. להקציף את החלבונים בקערה נפרדת עד לקצף חלק ועמיד, תוך הוספה מתונה של 2 כפות מאבקת הסוכר כדקה לאחר התחלת ההקצפה.
  4. להקציף את החלמונים בקערה נפרדת עם סוכר הווניל והמלח עד לתערובת אוורירית וחלקה
     
  5. להוסיף את קצפת החלבונים לקערת החלמונים בהדרגה תוך תנועות קיפול ולהגיע לתערובת הומוגנית
  6. להוסיף בניפוי (דרך מסננת) ובהדרגה את הקמח, אבקת האפיה והקורנפלור לתוך הקערה ולערבב היטב
  7. למרוח בשכבה אחידה את התערובת על פני התבנית ולהחליק. להקיש מעט את התבנית על משטח יציב כדי לוודא שאין בורות אוויר
  8. להכניס מיד לתנור ולאפות כ-10 דקות או עד שמתחילה השחמה ובמגע המאפה קפיצי
     
  9. לפרוס מגבת מטבח חלקה ונקיה ולפזר עליה אבקת סוכר, ועל זה להפוך את בסיס הרולדה שנאפה (לעשות זאת כל עוד המאפה חם ולח אחרת הוא ייסדק)
  10. לקלף בעדינות את נייר האפיה (שכעת למעלה) ולפזר אבקת סוכר על המאפה
  11. לגלגל את הרולדה בצורה הדוקה ולהניח להתקרר במצב הזה
     
  12. כעת מכינים את מילוי הגבינה:
  13. מניחים את הגבינה בקערה ומערבבים עם הווניל
  14. בקערה נוספת מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לזקיפים יציבים
  15. להוסיף בקיפול את הקצפת לגבינה ולמזג היטב
     
  16. לפרוס את הרולדה בעדינות ולמרוח עליה באחידות את התותים
  17. כעת למרוח בצורה שווה את קציפת הגבינה
  18. לגלגל בצורה מהודקת ובעדינות חזרה ולהכניס לקירור.
    מינימום שעה עד להגשה
חום תנור: 170 מעלות
הערות
ניתן למרוח חלק מהקצפת על הרולדה ולבזוק שבבי קוקוס לעיטור

רולדת תותים וגבינה

By Published: מתאים גם לכל מילוי דומה אחר מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 4 ביצים מופרדות חלבון/חלמון 4 כפות אבקת סוכר (אפשר פחות למי שרוצה) 3/4 כוס קמח 1 כפית אבקת אפייה (4 גר') 1/4 כפית מל...... Directions:
להניח ניר אפייה על התבנית ולגרז מעט עם מרגרינה או חמאה, לחמם תנור ל-170 מעלות, מומלץ להכין מיקסר/מקצף ידני לתהליך ההכנה. אם לא מוכן -  מכינים את מחית התותים ולה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר