Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 02:57
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות מתוקות

'ככרות דבש' כמו בילדות    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 94   

* צילום תוצאה
לחמניות מתוקות
9 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 250 גרם קמח
  • כ-120 מ"ל חלב (1/2 כוס) בטמפרטורת החדר(!)
  •  4 כפות אבקת חלב (25 גרם)
  • 1 ביצה גדולה (50 גרם)
  • 1 כפית שמרים (גרגרים)
  • 3 כפות סוכר
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כפית וניל
  • 1 כף גרידת תפוזים
  • 3 כפות חמאה רכה (42 גרם)
  • 1 ביצה להשחמת הציפוי
לציפוי סופי:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1/2 כפית מיץ לימון

גודל/סוג תבנית: תבנית אפייה מלבנית עמוקה
דרך הכנה
  1. לערבב את החלב, הסוכר והשמרים היטב ולהניח לכמה דקות כדי שהם יתחילו לעבוד
  2. להוסיף את הביצה, גרידת התפוז, הוניל והמלח ולערבב היטב
  3. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף חלב. אם נוזלית מדי להוסיף בהדרגה קמח. התערובת צריכה להיות רכה, אלסטית וחלקה כמו לאפית לחם.
  4. להוסיף את החמאה הרכה בתנועות עיסוי ולישה לתוך הבצק. ללוש עד שהבצק חלק (כ-10-15 דקות או חצי מהזמן במיקסר)
  5. להניח בקערה משומנת ולכסות בניילון נצמד כשעה עד שהנפח מוכפל
  6. להוציא את הבצק למשטח עבודה - לא ללוש  - ולחלק למנות שוות. ליצור צורה של ככר קטנה (אפשר בפריסה עדינה וגלגול).
  7. להניח בתבנית עמוקה, כזו שתכיל את כולן עם מרווח ביניהן (יתפחו עוד...).
  8. לערבב את הביצה ולמרוח על הלחמניות.
  9. להניח להתפחה עד כמעט פי שניים בגודל
  10. להכניס לתנור שחומם מראש ל-174 מעלות כ-20 דקות עד שמשחים למעלה. מומלץ לסובב את התבנית בחצי הזמן כדי שייעשה שווה.
  11. בינתיים להרתיח את המים הסוכר והלימון כדקה. (אפשר בכוס במיקרו)
  12. להוציא ולמרוח מיד את זיגוג הסוכר.
  13. לצנן בחוץ על רשת כ-15 דקות לפני הגשה
חום תנור: 175 מעלות כ-20 דקות עם השחמה למעלה

הערות
ווידאו להדרכה:

לחמניות מתוקות

By Published: 'ככרות דבש' כמו בילדות מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 9 Ingredients: 250 גרם קמח כ-120 מ"ל חלב (1/2 כוס) בטמפרטורת החדר(!)  4 כפות אבקת חלב (25 גרם) 1 ביצה גדולה (50 גרם) 1 כפית שמרים ...... Directions:
לערבב את החלב, הסוכר והשמרים היטב ולהניח לכמה דקות כדי שהם יתחילו לעבוד להוסיף את הביצה, גרידת התפוז, הוניל והמלח ולערבב היטב אם התערובת יבשה מדי אפשר...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר