Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 03:15
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת דבש ותפוחי עץ

עשירה, ארומטית ועסיסית    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 770   

* צילום תוצאה: ראובן ב.
עוגת דבש ותפוחי עץ
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 3 כוסות תפוח עץ גרנד-סמית מגורד
  • 1 כפית ווניל
  • 1 כוס דבש
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • מעט ציפורן טחון (קמצוץ)
גודל/סוג תבנית: תבנית אפיה עגולה "8 משומנת עם חמאה. ניתן לרפד תחתית ודפנות עם ניר אפייה
דרך הכנה
  1. את הביצים, סוכר, דבש, וניל, ציפורן ומלח לשים בקערה ולהקציף היטב כמה שניתן.
  2. להוסיף את השמן והחלב ולערבב היטב
  3. לנפות את הקמח מעל התערובת, בכל פעם חצי כוס ומעליו לשפוך את אבקת האפיה והסודה לשתיה. לערבב עם מרית למרקם הומגני. התוצאה צריכה להיות תערובת נוזלית סמיכה, אך לא יבשה, כך שיש להוסיף את הקמח במתינות (אם נדרש), או חלב עד לקבלת התוצאה.
  4. התהליך הנ"ל חייב להיעשות מהר ומיד לתנור אחרת ייאבד כוח התפיחה...
  5. ליצוק את התערובת לתבנית בצורה אחידה ומיד להכניס לתנור.
  6. לאפות כ-30 דקות או עד שקיסם נעוץ ייצא לח בלבד. אם המרכז יהיה עדיין נוזלי לעומת השאר, אפשר להוריד חום ל-150 מעלות. לא לאפות יותר מדי אך העוגה תתיבש. בחוץ היא תמשיך להיעשות עד שתתקר.
  7.  להוציא וליהנות, אפשר עם כדור גלידת ווניל.
חום תנור: 170 מעלות
הערות
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
עוגת דבש ותפוחי עץ By , 2017-09-28T11:34:01+03:00 עוגת דבש ותפוחי עץ עשירה, ארומטית ועסיסית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 3 ביצים 2 וחצי כוסות קמח 3 כוסות תפוח עץ גרנד-סמית מגורד 1 כפית ווניל 1 כוס דבש 1/2 כוס חלב 1/2... Instructions: את הביצים, סוכר, דבש, וניל, ציפורן ומלח לשים בקערה ולהקציף היטב כמה שניתן. להוסיף את השמן והחלב ולערבב היטב לנפות את הקמח מעל התערובת, בכל פעם חצי כוס ומעל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר