Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:34
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת דבש ותפוחי עץ

עשירה, ארומטית ועסיסית    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 153   

* צילום תוצאה: ראובן ב.
עוגת דבש ותפוחי עץ
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 3 ביצים
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 3 כוסות תפוח עץ גרנד-סמית מגורד
  • 1 כפית ווניל
  • 1 כוס דבש
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 2 כפות סוכר חום כהה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • מעט ציפורן טחון (קמצוץ)
גודל/סוג תבנית: תבנית אפיה עגולה "8 משומנת עם חמאה. ניתן לרפד תחתית ודפנות עם ניר אפייה
דרך הכנה
  1. את הביצים, סוכר, דבש, וניל, ציפורן ומלח לשים בקערה ולהקציף היטב כמה שניתן.
  2. להוסיף את השמן והחלב ולערבב היטב
  3. לנפות את הקמח מעל התערובת, בכל פעם חצי כוס ומעליו לשפוך את אבקת האפיה והסודה לשתיה. לערבב עם מרית למרקם הומגני. התוצאה צריכה להיות תערובת נוזלית סמיכה, אך לא יבשה, כך שיש להוסיף את הקמח במתינות (אם נדרש), או חלב עד לקבלת התוצאה.
  4. התהליך הנ"ל חייב להיעשות מהר ומיד לתנור אחרת ייאבד כוח התפיחה...
  5. ליצוק את התערובת לתבנית בצורה אחידה ומיד להכניס לתנור.
  6. לאפות כ-30 דקות או עד שקיסם נעוץ ייצא לח בלבד. אם המרכז יהיה עדיין נוזלי לעומת השאר, אפשר להוריד חום ל-150 מעלות. לא לאפות יותר מדי אך העוגה תתיבש. בחוץ היא תמשיך להיעשות עד שתתקר.
  7.  להוציא וליהנות, אפשר עם כדור גלידת ווניל.
חום תנור: 170 מעלות
הערות

עוגת דבש ותפוחי עץ

By Published: עשירה, ארומטית ועסיסית מאת ראובן מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 3 ביצים 2 וחצי כוסות קמח 3 כוסות תפוח עץ גרנד-סמית מגורד 1 כפית ווניל 1 כוס דבש 1/2 כוס חלב 1/2...... Directions:
את הביצים, סוכר, דבש, וניל, ציפורן ומלח לשים בקערה ולהקציף היטב כמה שניתן. להוסיף את השמן והחלב ולערבב היטב לנפות את הקמח מעל התערובת, בכל פעם חצי כוס ומעל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר